elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

STA
STA
0 23.05.2024 18:06:25

Sloviti Norvežan ostaja na čelu slovenskih smučarskih tekačev

Vodstvo panoge tek na smučeh je sprejelo sestavo reprezentanc za sezono 2024/25, je danes sporočila Smučarska zveza Slovenije. Glavni trener najmočnejše reprezentance ostaja Norvežan Ola Vigen Hattestad, njegova pomočnika bosta Nejc Brodar in Eva Sever Rus, ki je v prejšnji sezoni delovala v mladinskih selekcijah.

Hattestad in Brodar tako nadaljujeta delo na čelu najboljše ekipe, kot trenerka se jima bo pridružila Rus. Status A reprezentantov imajo Eva Urevc, Anja Mandeljc, Miha Šimenc, Miha Ličef in najmlajši Nejc Štern, ki je v prejšnji sezoni s 24. mestom dosegel najboljši slovenski rezultat v svetovnem pokalu.


V ekipi B, ki jo bo prav tako trenirala ista trenerska trojka, so Anže Gros, Boštjan Korošec in Vili Črv, v ekipi C pa so tri tekmovalke, Lucija Medja, Nika Ljubič ter Tia Janežič.

Na čelu mladinske ekipe ostaja Rok Grilc z novim pomočnikom Anžetom Obrezo, ki bo bdel še nad ekipo do 18 let ob pomoči Luke Gostinčarja. V mladinski reprezentanci so Zala Zupan, Živa Melihen, Ula Kuhar, Bor Petrovič, Lovrenc Karničar, Jaka Marinko in Tine Šporn.

Članki iz rubrike