stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 27.03.2024 11:27:23

Štuhčeva v odlični formi! V Avstriji prvič letos tekmovala v veleslalomu in ugnala vse!

Profimedia
Ilka Štuhec je zmagovalka torkove tekme v veleslalomu na Peci, ki je štela tudi za državno prvenstvo Slovenije. Najboljša slovenska tekmovalka na hitrih progah je tekmovala na svojem prvem veleslalomu v zadnjem letu. Štuhec je na tekmi vodila že po prvi vožnji, v finalu pa ugnala vse specialistke za tehnične discipline.

Triintridesetletnica iz Maribora marca kaže najboljšo formo. Sezono tekmovanj najvišje kakovostne ravni v svetovnem pokalu je v soboto prvič letos končala na stopničkah. Na smuku v Saalbach-Hinterglemmu je zasedla drugo mesto, pred njo je bila le najboljša smukačica sezone Avstrijka Cornelia Hütter.

Na domačem državnem prvenstvu na smučišču na Peci na avstrijski strani državne meje pa je nato dosegla prvo zmago letos. To je bila že 18. zmaga za Štuhec na slovenskih državnih prvenstvih in po letu 2008 druga na tekmah v veleslalomu.

Štuhec je slavila pred Adriano Jelinkovo iz Češke, ki je za dvakratno svetovno prvakinjo v smuku zaostala za 24 stotink sekunde.

Tretje mesto je pripadlo reprezentančni kolegici Štuhec iz ekipe za tehnični disciplini Ani Bucik (+0,97), ki je bila druga v seštevku DP. Bucik je dan prej v nekoliko okrnjeni konkurenci slavila v slalomu.

V prvi deseterici je bila še ena Slovenka Nika Tomšič, sedma na tekmi z zaostankom 2,19 sekunde in tretja v razvrstitvi DP.


Nastopila je tudi Andreja Slokar, ki ji bo v prihodnji sezoni pri vrnitvi pomagal nekdanji vodja ekipe Tine Maze, Andrea Massi. Slokar je z zaostankom 3,49 sekunde končala na 12. mestu.

V moški konkurenci os Slovencev najboljši Ažnoh
Medtem ko sta bili na ženski tekmi na stopničkah dve Slovenki, pa na moški tekmi v veleslalomu na prvih sedmih mestih ni bilo Slovenca. Najboljši Slovenec je bil Rok Ažnoh na osmem mestu, ki mu je pripadel interni slovenski boj za naslov državnega prvaka.

Na tekmi je zmagal Avstrijec Raphael Riederer, zaostanek Ažnoha je znašal 1,53 sekunde. Anže Gartner je bil 11. (+2,00), Miha Oserban 14. (+2,20).

Ažnoh je državni prvak postal ob odsotnosti najboljšega slovenskega veleslalomista Žana Kranjca, ki si je po finalu sezone svetovnega pokala v Saalbachu v Avstriji vzel tekmovalni premor.

Na Peci bodo od 3. do 5. aprila izpeljali še tekme DP v smuku in superveleslalomu, tekmovanje v alpski kombinaciji so naknadno odpovedali.

Članki iz rubrike