stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

su
su
0 22.03.2024 19:24:23

Odmevi iz Planice: To je Petrov praznik in čudovita zgodba

Bobo
Včeraj je pod Poncami Nika Prevc visoko v zrak dvignila veliki kristalni globus, danes je svojo 24. zmago v svetovnem pokalu dosegel najboljši slovenski skakalec v zgodovini Peter Prevc. Pred nami pa sta še dva dneva v Planici. Kdo ve, kaj vse nas še čaka jutri in v nedeljo?

Množica gledalcev ob letalnici je bila navdušena, rajalo se bo pozno v noč. Glavni junak dneva Peter Prevc, ki se ta konec tedna na fantastičen način poslavlja od skokov, pa si ne bi mogel zaželeti boljšega zaključka bogate kariere. "Današnji uspeh je res nekaj, kar sem si potihoma želel, a sem vedel, kakšna je konkurenca s Timijem, Danielom, Stefanom, Johannom ... Bilo je težko, a se je izšlo," je v prvem odzivu povedal Prevc.

"Pomagale so tudi izkušnje. Tukaj sem bil zelo predan druženju z otroki, a moral sem se izolirati in se zbrati za svoje skoke in mislim, da so to tiste prave izkušnje, ki so pomagale do uspeha," je še dejal 31-letni skakalec.

"Sam pri sebi sem razmišljal o tem, da bi bila to čudovita zgodba, če Peter tukaj še enkrat zmagal. A zasluženo. Bil je boljši od mene, sam pa sem v drugem skoku napravil majhno napako," je Prevcu čestital danes drugouvrščeni Daniel Huber.

"Razmere so bile res zelo težke. V prvi seriji sem naredil majhno napako in tam pustil kar nekaj metrov, v drugi je bilo težko. V nedeljo bo še zadnja priložnost zame za zmagovalni oder. Ni še konec. Sicer pa fenomenalno. To je Petrov praznik ta vikend in uspelo mu je," pa je po tekmi povedal Timi Zajc, ki je osvojil nehvaležno četrto mesto.

prevc 10 bobo
Bobo


"Danes smo samo vsi veseli za Petra in v čast mi je, da sem del njegovega zaključka kariere. Sam sem s svojimi skoki zadovoljen. Malo še manjka in morda to pride prihodnje leto, čeprav bo tudi letos še priložnost," je dejal Lovro Kos, ki je z 12. mestom dosegel svojo najboljšo letošnjo uvrstitev v poletih.

Domen Prevc je izboljšal uvrstitev iz prve serije za štiri mesta in bil 17., bratu pa je namenil naslednje besede: "Predvsem sem vesel za Petra in v njegovo zmago sem verjel že po prvi seriji, saj so bile razmere zahtevne. Zase lahko rečem, da se še prilagajam na skakalnico in upam, da bo jutri boljše."

"Cel sem in zdrav sem, Peter pa je zmagal, tako, da je vse v redu. Sam pa sem imel ob padcu srečo. Na preletu sem naredil napako in nato ob doskoku padel, a na srečo v smeri kolena. Imam odrgnino in verjamem, da je vse OK," pa je povedal Anže Lanišek, ki je v prvi seriji ob doskoku padel, a na srečo brez posledic.

Značke: peter-prevc, planica

Članki iz rubrike