gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

zu
zu
31 08.03.2024 13:26:35

Da ne bo zmede! Na Norveškem z novimi pravili, tu je vse, kar morate vedeti!

Profimedia
S kvalifikacijami ob 17. uri se v Oslu začenja težko pričakovana norveška turneja, v veljavi pa bo nov sistem točkovanja.

V seštevek turneje gredo vsi skoki, ki so ocenjeni s strani sodnikov, torej poleg vseh na tekmah tudi tisti kvalifikacijski. Boj za zmago v turneji se torej za skakalce in skakalke začenja že z današnjimi kvalifikacijami. V Oslu bodo tekme potekale na klasičen način iz svetovnega pokala, do spremembe pa prihaja ob selitvi v Trondheim. Tam bo pravico nastopa imelo le še najboljših 50 skakalcev, in kvalifikacij pred obema tekmama ne bo.

Na letalnici v Vikersundu se bo skozi kvalifikacije za prvo tekmo prebilo 40 skakalcev. Na zadnji dan turneje pa bo na startu le še 30 najboljših skakalcev iz seštevka turneje, ki bodo nastopili v prvi seriji brez kvalifikacij ali poskusne serije, v drugo serijo se jih bo prebilo dvajset, na sporedu pa bo še tretja serija, v katerih bo nastopilo le najboljših deset iz prvih dveh serij, ta deseterica pa bo tudi v boju za naziv zmagovalca turneje Raw air.

Članki iz rubrike