evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

zu
zu
5 06.02.2024 09:00:00

Največji šok leta: Peter Prevc bo po koncu sezone končal kariero, tu so podrobnosti!

Profimedia
Peter Prevc bo danes sporočil odmevno novico.

Tega ni pričakoval nihče, čeprav je bilo v besedah Petra Prevca že večkrat zaznati, kot da razmišlja o slovesu. A kljub temu je zadelo kot strela z jasnega, ko je na naslov medijev prišlo vabilo na izredno novinarsko konferenco, na kateri bo Peter Prevc oznanil, da bo po koncu te sezone končal kariero. Novinarska konferenca bo na sporedu danes ob 13. uri v Planici. 

Enaintridesetletni izjemni smučarski skakalec se bo v zgodovino zapisal kot eden najboljših smučarskih skakalcev in dobitnik številnih kolajn z največjih tekmovanj. Leta 2016 je po izjemni sezoni osvojil naslov najboljšega v skupnem seštevku, v isti sezoni je osvojil tudi prestižno novoletno skakalno turnejo.

V svoji bogati karieri je osvojil 4 olimpijske kolajne, nazadnje v Pekingu zlato v mešani ekipi in srebro na ekipni preizkušnji v moški konkurenci. Prav tako je osvojil 3 kolajne na svetovnih prvenstvih in 3 zlate in eno srebrno na svetovnem prvenstvu v poletih. Med drugim pa je eden od najbolj priljubljenih slovenskih športnikov in prepričani smo o tem, da bo letos Planica resnično pokala po šivih. 

Skupaj je na posamičnih tekmah svetovnega pokala nastopil 331-krat in 57-krat stopil na oder za zmagovalce. Še dvakrat je v seštevku za veliki kristalni globus zasedel drugo mesto. Dosegel je 23 zmag, kar ga na večni lestvici uvršča na 12. mesto. Vključno z ekipnimi tekmami ima 35 zmag in 87 uvrstitev na stopničke.

Članki iz rubrike