sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

su
su
1 02.02.2024 14:26:10

Žiga Jelar po slovesu slovenskega smučarja udaril s svojim zapisom: "Najprej si kralj, nato medijsko izžet, nato ..."

Profimedia
Po tem, ko se je poslovil smučar Štefan Hadalin, se je na družbenem omrežju X oglasil smučarski skakalec Žiga Jelar.

V zelo kratkem času je slovenska reprezentanca v alpskem smučanju ostala brez dveh tekmovalcev. Po Meti Hrovat pred tednom dni je tekmovalno pot končal še Štefan Hadalin. Najboljši slovenski slalomist zadnjih let in svetovni podprvak v alpski kombinaciji je novico, da končuje profesionalno kariero, sporočil na novinarski konferenci na sedežu Smučarske zveze Slovenije. Čeprav vedno zgovornemu in nasmejanemu športniku, so besede šle težko z jezika, potlačena čustva so privrela na dan, njegov nastop je prekinjal jok.


"Imel sem težave z izgorelostjo. To so zelo velike stvari, to se zgodi samo enkrat v karieri športnikov, mislim, da je to zelo težka stvar, v mojem primeru je pa drugačna, ker sem star 'samo' 28 let in ker morda nisem izstrelil čisto vseh svojih nabojev znotraj kariere, ki sem jih imel. Pa vendar se na tem mestu potem vedno znova sprašujem, kdo pa jih je, tako da mislim, da na koncu sem vseeno lahko ponosen in zadovoljen s tem, kar mi je uspelo. In mislim, da bo tudi čas povedal svoje, kaj mi je pravzaprav uspelo," je povedal Hadalin.

Ob njegovem slovesu se je ob številne komentarje in komentatorje, ki so bili veseli Hadalinove upokojitve, obregnil smučarski skakalec Žiga Jelar z daljšim zapisom na omrežju X: "Ljudje, žal ne morem mimo tega. Štefan je zaključil kariero in se odločil podati novim izzivom naprej. Ogromno komentarjev (ni osamljen primer in žal mi je, da je tako), česa vsega ni naredil prav in hvala bogu, da je konec. Kariero začneš kot majhen fant z iskrico v očeh, nato pa slediš, trdo delaš in upaš, da boš dosegel svoje sanje. Ko si na vrhu, si kralj, najprej Slovenije, nato medijsko izžet in deklica, ki mora ustrezati vsem. Težko je končati (vsaj po mojem mnenju) nekaj, v kar si vložil celotno svojo življenjsko pot. Vsi se želimo, a včasih ne dobimo!"

Članki iz rubrike