nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 16.01.2024 22:10:59

Shiffrin še petič slalom v Flachauu, odstop Slokarjeve, Bucik 19.

Luka Vovk
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Flachauu v Avstriji. Shiffrin je še petič zmagala na tem slalomu. V finale sta se uvrstili dve Slovenki, Andreja Slokar je odstopila, Ana Bucik pa je z 19. mestom prišla do edinih slovenskih točk.

Slovakinja Petra Vlhova je postavila najboljši čas prve vožnje. Zgolj sedem stotink sekunde je na drugem mesto zaostala vodilna smučarka in slalomistka v karavani Shiffrinova, ki pa je bila v finalu znova vrhunska in z odličnim zlasti spodnjim delom s prednostjo 1,11 sekunde pred Švedinjo Saro Hector prevzela vodstvo.

Vlhova je bila pred zahtevno nalogo, a ji naskok na vrh ni uspel. Njen zaostanek 27 stotink je pomenil drugo mesto. Hector je bila na koncu tretja.

Shiffrinova je prišla do 94. zmage v svetovnem pokalu, 57. slalomske, pete na slalomih v Flachauu. Gre za mejnike, s katerimi na novo piše zgodovino tega športa.



Nobena smučarka ni zmagala na toliko slalomih svetovnega pokala v Flachauu kot Shiffrinova (2013, 2014, 2018, 2021, 2024). Shiffrinova je bila ob prvi zmagi v Flachauu stara le 17 let.

Danes pa ji je uspel še en dosežek. Tudi po številu uvrstitev na slalomske stopničke, ne le po zmagah, se je izenačila s slovitim švedskim zvezdnikom osemdesetih le prejšnjega stoletja Ingemarjem Stenmarkom. Oba imata 81 slalomskih stopničk, Shiffrinova pa Šveda (40) po številu slalomskih zmag prekaša že za 17 prvih mest.

Flachau je gostil sedmi ženski slalom v sezoni. Do konca zime bodo na sporedu še štirje, naslednji bo že v nedeljo v Jasni na Slovaškem, 11. februarja sledi Soldeu v Andori, 10. marca Are na Švedskem in finalni v Saalbachu v Avstriji 16. marca.

Članki iz rubrike