škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

zu
zu
7 13.01.2024 13:10:52

Odpel se mi je ... Lahko bi se končalo katastrofalno, Prevčeva razkrila, kaj se je zgodilo!

Ponesrečen skok Nike Prevc bi se lahko končal precej slabše.

Avstrijka Eva Pinkelnig (195,7) je zmagala na tekmi smučarskih skakalk za svetovni pokal v Sapporu na Japonskem. V močnem sneženju je bila druga Finka Jenny Rautionaho (193,3), tretja pa Norvežanka Eirin Maria Kvandal (192,5).

Ema Klinec je bila kot najboljša Slovenka deveta (181,2), deseta pa Nika Prevc (163), vodilna po prvi seriji, ki pa je ostala na čelu svetovnega pokala. Katra Komar je bila 22. (118,5).

Prevc je vodila po prvi seriji, v kateri je imela s 117 m tudi največjo daljavo, čeprav je imela zelo slabe vetrovne razmere. Tako je imela 8,3 točke prednosti pred Pinkelnig in Kvandal, ki sta bili skupaj drugi.


Peta je bila Ema Klinec, 30. pa Katra Komar (50,6), ki si je tudi zagotovila finale. V njem je Komar presegla 100-metrsko oznako in za 11 m presegla tudi svojo daljavo iz prve serije. S tem je napredovala za osem mest.

Klinec je imela v finalu meter daljši skok kot v uvodni seriji, vendar je bilo 115 m premalo za prevzem vodstva. Na koncu je bila na robu deseterice, mesto pred Prevc, ki je imela povsem ponesrečen finalni skok.

"Danes sem najbolj zadovoljna s tem, da smo lahko nastopili. Bilo je veliko nekega stresa pred kvalifikacijami. Različna oprema, dres in smuči, ki so se na koncu izkazale za zelo dobre. Pred prvo serijo pa ponovno na svojo opremo. Meni so pomoč ponudili Nemci s smučmi Katharine Althaus in Japonci z dresom Ringe Miyajime. Kar manjši čudež je, da je bil dres ustrezen. Tudi smuči smo pripravili tako, da so bile prave. Skoki so bili solidni, težko pa je zbrati konkretne občutke kaj in kako, saj se je veliko dogajalo," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedala Klinčeva.

"Danes je bilo bolj kot kvaliteta mojih skokov pomembno to, da sem sploh nastopila. Zato bi se posebej rada zahvalila Japonki Sari Takanaši za smuči ter Kanadčanki Alexandrii Loutitt za dres. Zaradi njiju sem lahko nastopila v kvalifikacijah. Kasneje sem lahko skočila s svojo opremo. Kar se tiče skokov, me je danes kljub menjavi opreme vseeno presenetila moja suverenost v skokih. V zadnjem skoku pa se mi je zgodil en neprijeten dogodek, odpel se mi je klinček, doskok se je tako končal le z varovalko v peti čevlja," pa je razkrila Prevčeva.

Članki iz rubrike