oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

zu
zu
0 07.01.2024 15:01:55

Ana, glavo gor! Bucikova po odstopu boleče iskreno: Vse to je načelo samozavest!

Profimedia
Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Kranjski Gori. To je njena že tretja zmaga na slalomih za Zlato lisico v Podkorenu. Drugo mesto je pripadlo Nemki Leni Dürr, tretja je bila Američanka AJ Hurt. Za najboljši domači dosežek je poskrbela Andreja Slokar, ki je zasedla 14. mesto. Druga slovenska finalistka Ana Bucik je tako kot v soboto v veleslalomu tudi danes naredila napako v finalu in odstopila.

V neprijaznih vremenskih razmerah v Podkorenu, po sobotnem dežju je tokrat Kranjsko Goro zajelo sneženje, je bila v prvi vožnji od štirih Slovenk, ki so se spustile po progi, najboljša Bucik. Po polovici tekme je bila deveta, v finalu, ko so se padavine vendarle ustavile, pa je vrhunska uvrstitev splavala po vodi.

"Po dolgem času sem se počutila tako, da sem res lahko napadala in da sem bila po prvi vožnji na želenem izhodišču. Druga proga je bila precej težka, bila je dobra priložnost za dober rezultat, za potrditev, da grem v pravo smer. Te potrditve mi ni uspelo dobiti," je bila razočarana Bucik, ki sta ji dva zaporedna odstopa v finalih, kot pravi, načela samozavest.

Lani je v Kranjski Gori z osmim mestom dosegla najboljši veleslalomski izid v karieri, pred dvema letoma je bila s petim mestom na slalomu blizu stopničk.

"Ni najbolj lepo, še težje kot odstopa je premagati slabo smučanje. Upam, da se bodo moje vožnje v nadaljevanju le sestavile."



Prvi vitranški slalomski finale v karieri si je zagotovila Slokar s 17. mestom. V finalu je nadgradila svoje smučanje in se na tretjem slalomu v sezoni uvrstila med najboljših 15. A Ajdovka ni bila zadovoljna, saj si želi več in poudarja, da predvsem pogreša predrznost v svojih vožnjah, ki jo je krasila pred poškodbo.

Neja Dvornik, ki je v soboto dopolnila 23 let, je pričakovala veliko več. Kranjska Goro zapušča z dvema ničlama. Boleča je slalomska, ko jo je osem stotink ločilo od druge vožnje. Nika Tomšič pa je imela prezahtevno nalogo. Za prvi finale se ji ni izšlo tako na veleslalomu kot slalomu.

Na jubilejni 60. Zlati lisici ni bilo domačih tekmovalnih presežkov. Za edino uvrstitev, ki šteje, je po boleči veleslalomski ničli poskrbela Slokar, ki se je uvrstila med 30.

Ob pomanjkanju domačih rezultatskih presežkov so se izkazali organizatorji, delavci na progi, ki jim je uspelo nemogoče. Kljub zahtevnim vremenskim razmeram, dežju in sneženju so pripravili štiri tekmovalne vožnje ter jubilejno Zlato lisico spravili pod streho.

Članki iz rubrike