Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.01.2024 06:50:18
Deli članek:

Je danes dan za nov slovenski uspeh skakalcev? Tu so vse podrobnosti tretje postojanke turneje!

Profimedia

Smučarske skakalce danes ob 13.30 v Innsbrucku čaka tretja od štirih tekem prestižne novoletne turneje. Po ponedeljkovi zmagi v Garmisch-Partenkirchnu ima znova visoke cilje Slovenec Anže Lanišek, ki je dobil torkove kvalifikacije na Bergislu.

V kvalifikacijah se mu je najbolj približal vodilni v svetovnem pokalu, Avstrijec Stefan Kraft, tretji je bil Japonec Ryoyu Kobayashi.

V kvalifikacijah so svoje delo uspešno opravili tudi preostali Slovenci. Peter Prevc je bil sedmi, Lovro Kos enajsti, Timi Zajc 20., Domen Prevc pa 34.

Na današnji tekmi se bo Lanišek v prvi seriji meril s Fincem Nikom Kytosahom, Petra Prevca čaka Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal, Kosa še en Norvežan Benjamin Oestvold, Zajca Američan Tate Frantz, Domna Prevca pa Finec Eetu Nousiainen.

Po tekmi v Garmischu je v vodstvu novoletne turneje Nemec Andreas Wellinger s 600,7 točke, sledita Kobayashi s 598,9 in Kraft s 575,5. Lanišek je šesti s 562,5 točke.

Za konec turneje se bodo skakalci preselili še v Bischofshofen.

Danes bodo na delu spet tudi skakalke. Merile se bodo v Beljaku. Ob 10. uri bodo na vrsti kvalifikacije, ob 11.30 pa posamična preizkušnja svetovnega pokala.