asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

kmetija prijava Njena.si

Po koncu šova Kmetija posestvo ne bo mirovalo

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

ue
ue
6 30.12.2023 11:56:38

Uh, ta je pa močna! Mitja Kunc, vodja ženske reprezentance: "Massi me je napadel, jaz sem se branil!"

Grega Wernig
Mitja Kunc, nekdanji odlični smučar iz Črne, je pred kratkim postal vodja slovenske ženske smučarske reprezentance v tehničnih disciplinah.

V pogovoru za Dnevnik je Kunc govoril o delu v reprezentanci ZDA, o odnosih s smučarsko zvezo, o tem zakaj je prišel nazaj na delo v Slovenijo in tudi o sloviti aferi 'Frekvenca', ko sta se na SP v Schladmingu zravsala z Andreo Massijem, vodjo ekipe Team to AMaze in partnerjem Tine Maze.

Pred mesecem ga je poklicalo vodstvo slovenske reprezentance v alpskem smučanju, če bi prevzel delo vodje ženske ekipe v tehničnih disciplinah. "Klic me je presenetil, sprejel pa sem ga kot klic v sili. Z gotovostjo ne morem trditi, da bi sprejel ponujeno delovno mesto, če ne bi z menoj stika vzpostavila tudi Ana Bucik ter izrazila interes. Pri sebi sem začutil, da bi ji rad pomagal v težkem položaju na njeni športni poti. Zavedam se, da imam v določenih trenutkih premehko srce. Menim, da lahko Ani pomagam, zato mi ponujena priložnost pomeni izziv. Moja pogodba s zvezo velja do konca sezone," je dejal Kunc, ki po skoraj enajstih letih še ni pozabil spora s sokrajanko Tino Maze in njenim partnerjem Andreo Massijem, na tako imenovano afero Frekvenca. "Do danes se nismo nikoli niti srečali ali se pogovarjali. Upam, da bo prišel čas, ko se bomo usedli ob kavi. Spora nisem pozabil in ga verjetno nikoli ne bom, sem ga pa potlačil. V tej aferi sem izpadel glavni krivec. S tem sem se sprijaznil. Toda moja resnica je nekoliko drugačna," je še dejal Mitja in potem za Dnevnik pojasnil: "Do fizičnega obračuna z Massijem je prišlo izključno zato, ker je on skočil vame. Jaz sem se zgolj branil pred njegovim napadom. S tega stališča bi se moral Massi opravičiti meni, ne jaz njemu. Nisem prepričan, da je takšen človek, ki bi lahko to storil javno, zato je morda bolje, da gremo na kavo in se pogovorimo. Moja največja napaka v vsej zgodbi je bila, da sem se med tekmo vključil v njihov kanal. To sem storil pomotoma, in sicer med opravljanjem dela na moškem treningu v Reiteralmu, medtem ko je bila ženska tekma v Schladmingu. Naknadno sem tudi izvedel, da nisem prekinil ključne informacije, kar mi je očital Massi. To mi je čez dve leti na treningu v Ushuai, kjer sem bil del slovenske moške veleslalomske ekipe, povedal tedanji trener Tine Maze Livio Magoni, ki je tedaj začel sodelovati s Federico Brignone in Nadio Fanchini. Sprejmem pa dejstvo, da je bil tedaj Andrea Massi pod velikim stresom in pritiskom, kar je v cilju občutila Nežka Poljanšek, ki je »fasala« mikrofon."

Članki iz rubrike