komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

zu
zu
1 27.12.2023 16:27:20

Šok! Eden glavnih favoritov novoletne turneje v hudih bolečinah! Je ogrožen njegov nastop?

profimedia
Jutri se s kvalifikacijami v Oberstdorfu začenja 72. novoletna turneja.

72. novoletna turneja je pred vrati, jutri ob 16.30 se bo s kvalifikacijami v Oberstdorfu začela in nam v naslednjih devetih dneh dala novega zmagovalca zlatega orla. Glavni favorit, da dvigne svojega drugega zlatega orla, se na prvi pogled zdi jasen. Tako stavnice kot večina strokovnjakov se bo strinjalo, da je v najboljšem položaju pred prvo tekmo Stefan Kraft. 30-letni Avstrijec je namreč premočno vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala in je zmagal na kar petih od prvih osmih tekem sezone ter se le enkrat ni prebil na zmagovalni oder, na prvi tekmi v Klingenthalu je bil deveti.

Vseeno pa obstajajo tudi dvomi in vprašanja okoli Krafta, saj je dominantni skakalec te sezone v Engelbergu spet začutil bolečine v hrbtu, ki so mu težave povzročale že v preteklosti. »Zelo težko je zmagati turnejo, a vseeno sem vesel, da jo začenjam kot eden favoritov,« je Kraft dejal pred odhodom v Oberstdorf, kjer upajo, da bodo njegove bolečine že izginile: »Trdo delamo na tem, da bi bilo bolje. Zahtevno bo začarati bolečino stran, a številni strokovnjaki so zelo dobro poskrbeli zame,« je o svojih težavah pred turnejo dejal Kraft in v smehu dodal: »Nekoliko me ščipa in peče, vidi se da nisem več mlad.«

Kraft bo gotovo nastopil, a vprašanje je, če bo lahko ob bolečinah deloval tako prepričljivo kot v dosedanjem delu sezone. To pa bodo gotovo poskušali izkoristiti tudi v slovenskem taboru, kamor na turnejo pošiljajo Anžeta Laniška, Petra Prevca, Timija Zajca, Domna Prevca ter Lovra Kosa. 

Članki iz rubrike