nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

zu
zu
0 18.12.2023 10:45:45

Po prvih stopničkah letošnje zime je Žan Kranjec tudi danes v izjemnem položaju

Profimedia
Žan Kranjec je po tretjem mestu v Alta Badii spet v igri za stopničke.

Švicar Marco Odermatt je dosegel najboljši čas prve vožnje drugega veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Alta Badii. Na ledeni progi Gran Risa vodi s prednostjo 87 stotink sekunde pred Hrvatom Filipom Zubčićem. Slovenski as Žan Kranjec bo tudi danes napadal stopničke s četrtega mesta, njegov zaostanek je 96 stotink. Odermatt manj kot 24 ur po tretji zmagi na veleslalomu v Alta Badii ne popušča. Tokrat se je na strmo progo pognal kot prvi ter izzivalcem vrgel novo rokavico. Švicar je bil še hitrejši kot v nedeljo, njegov čas na tem zahtevnem terenu 1:14,39 pa nedosegljiv za tekmece. Avstrijec Marco Schwarz je kot drugi na startu za Odermattom zaostal 95 stotink. Zubčić, ki je v nedeljo z najboljšim časom finala zasedel drugo mesto, tokrat ni bil tako eksploziven. Njegov zaostanek 87 stotink pa je še vedno zadoščal za drugi čas prve vožnje.

Slovenski as Kranjec, ki mu ledena in strma proga v Alta Badii zelo ustreza, je nastopil kot peti. Tako kot v nedeljo je Kranjec največ časa pustil v prvem delu, najboljši pa je bil v srednjem delu in ciljnem finišu. Z novim vrhunskim nastopom si je priboril odlično izhodišče za napad na nove stopničke, še druge v dveh dneh, in pete v Alta Badii, kjer je bil od leta 2017 štirikrat tretji. Njegov zaostanek za Odermattom, ki je zelo odstopal, je manjši od ene sekunde (+0,96), zato pa je bil zelo konkurenčen neposrednima tekmecema za stopničke. Od tretjega Schwarza ga loči le stotinka, zaostanek za drugim Zubčićem pa znaša devet stotink sekunde.  Na startu preizkušnje je bil še en Slovenec, Štefan Hadalin, ki je nastopil s številko 39. Hadalin se na selektivni progi na tekmi velikih razlik ni znašel, z zaostankom 6,27 sekunde (47.) je vpisal še četrto ničlo na četrti tekmi, na kateri je nastopil v sezoni.

Na težki progi so ob Odermattu, potem ko so se po progi spustili vsi člani prve jakostne skupine, izstopali zgolj trije tekmovalci, ki so zmogli zaostanek manjši od sekunde za švicarskim asom.

Začetek druge vožnje bo ob 13.30.

Članki iz rubrike