Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

natasa pirc musar volodimir zelenski fb Reporter.si

Mini udar Nataše Pirc Musar in ukrajinski posli: ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

zu
zu
0 17.12.2023 10:50:18

Žan Kranjec je na svojem najljubšem prizorišču spet v igri za stopničke! Na prvi progi je ...

Profimedia
Trenutno se veleslalomisti merijo v Alta Badii.

Najboljši slovenski smučar Žan Kranjec je na prizorišču tokratnega veleslaloma dosegal izjemne rezultate, saj je bil že trikrat tretji. Tudi tokrat je pred drugo vožnjo v igri za stopničke. Za vodilnim Marcom Odermattom je zaostal 88 stotink sekunde.

Prvi se je po progi spustil Norvežan Henrik Kristoffersen, a se na trdi podlagi ni najbolje znašel. Njegov čas 1:16,74 je izboljšal že drugi na startu Avstrijec Marco Schwarz, ki je ovrednotil dosežek Norvežana, v cilju ga je prehitel za kar 1,55 sekunde.

Avstrijec je premaknil visoko hitrostno letvico, kar je bil izziv tudi za prvega Slovenca Kranjca, ki se je pognal na progo kot tretji.

Kranjec je bil v vseh odsekih počasnejši od Schwarza, v cilju je njegov skupni zaostanek znašal 52 stotink sekunde za takrat drugo mesto. Kar pa je bil vseeno zavidanja vreden dosežek. Kristoffersena je denimo prehitel za več kot sekundo.

Na start se je že pripravljal vodilni smučar karavane Odermatt, ki je pokazal svoj najboljši veleslalom, da je ubranil "napad" Schwarza. Švicar je bil izjemen v zgornjem delu, v cilju pa je prevzel vodstvo z naskokom 36 stotink sekunde.

Iz elitne sedmerice je le še Zubčić zmogel zahtevni teren odpeljati z zaostankom manj kot sekunde. Hrvat je Schwarza za pet stotink potisnil na tretje mesto, od vodilnega pa ga je ločilo 31 stotink. Zubčić je bil zadnji smučar iz prve jakostne skupine, ki je prehitel Kranjca.



Druga vožnja, ki jo bo postavil slovenski trener Matjaž Požar, se bo začela ob 13.30. Kranjec je bil na prvem veleslalomu sezone na sedmem mestu.

Članki iz rubrike