Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.12.2023 14:25:23
Deli članek:

Bennett presenetil na prvem moškem smuku, Hrobat 25.

Profimedia

Američan Bryce Bennett je presenetljivi zmagovalec prvega od dveh moških smukov za svetovni pokal v Val Gardeni. Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je na drugem mestu zaostal tri stotinke sekunde, Švicarju Marcu Odermattu je pripadlo tretje mesto (+0,05). Od Slovencev je Miha Hrobat končal na 25. mestu (+0,81), Martin Čater pa je bil 30. (+0,98).

Bennett je na najboljši možni način izkoristil spreminjajoče se razmere na progi Saslong ter se s številko 34 zavihtel na najvišje mesto na razpredelnici. Prehitel je oba favorita za zmago na današnjem smuku, nadomestnem za odpadlo tekmo iz Zermatt/Cervinie.

Enaintridesetletni Kalifornijec je vpisal drugo zmago v svetovnem pokalu. Obe ima s smukov in obe zmagi je dosegel v Val Gardeni. Prvič je na tem prizorišču zmagal pred dvema letoma. V izjavi po koncu tekme tudi sam ni pričakoval takšnega razpleta smuka.

Na današnjem smuku so nastopili trije Slovenci, dva sta se uvrstila v najboljšo trideseterico, Hrobat in Čater, Nejc Naraločnik (+1,42) je končal na 44. mestu.

"Vožnja se mi ja zdela kar v redu, a z eno napako, brez nje bi bil lahko še kakšno mesto višje. Smo pa bili tekmovalci zelo skupaj, ena manjša napaka pa te v bistvu ni," je dejal Hrobat.

Zaostanki na današnjem smuku so bili bolj podobnim zaostankom na kakšnem slalomu. Trideset tekmovalcev se je zvrstilo v manj kot eni sekundi.

Val Gardena gosti uvodno dejanje sezone v hitrih disciplinah svetovnega pokala alpskih smučarjev po odpovedanih tekmovanjih v Zermatt/Cervinii in Beaver Creeku.

V petek bo na sporedu superveleslalom, v soboto pa bo sledil še klasični smuk.