Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
4 09.12.2023 14:08:37

Kakšna dirka!! Andora do prvih stopničk, Žan Kranjc se je v snežnem metežu dobro znašel, a ...

www.alesfevzer.com
Švicar Marco Odermatt je zmagovalec prvega veleslaloma v svetovnem pokalu alpskih smučarjev v Val d'Iseru v Franciji v sezoni 2023/24.

 Odermatt je v snežnem metežu vpisal 25. zmago v karieri. Slovenski finalist Žan Kranjec je veleslalomsko sezono odprl s sedmim mestom (+2,15).

Švicar je postavil najboljši čas že prve vožnje, v finalu pa je kljub zelo slabim razmeram, območje je namreč zajelo močno sneženje, ohranil prednost.

Najboljši slovenski veleslalomist Kranjec je po prvi vožnji zasedal šesto mesto, njegov zaostanek za Odermattom na vrhu je znašal 1,53 sekunde.

V finalu se je v slabih razmerah dobro znašel, ob prihodu v cilj je pristal na začasnem tretjem mestu, a je bilo v startni hišici še nekaj odličnih smučarjev.


Že naslednji na startu Joan Verdu iz Andore je odpeljal veleslalom kariere za prve stopničke Andore v zgodovini in Kranjca potisnil na četrto mesto. Verdu se je v finalu prebil kot peti s startno številko 19. Kranjec je bil lani na tem veleslalomu tretji.

Za Kranjcem pa je zaostal Norvežan Henrik Kristoffersen, drugi po prvi vožnji, tudi Švicar Loic Meillard, tretji po prvi vožnji, je v finalu zdrsnil po lestvici. Zato pa je napake tekmecev izkoristil Avstrijec Marco Schwarz in se zavihtel na drugo mesto (+0,98), Verdu iz Andore pa je bil v končni razvrstitvi tretji (+1,32).

Drugi Slovenec Štefan Hadalin, ki je nastopil s startno številko 31, se na zahtevnem terenu ni najbolje znašel. V cilju ni prehitel nikogar, zaostanek 6,29 sekunde pa je bil prevelik za še en nastop.

Šlo je za prvi moški veleslalom sezone, potem ko je odpadel Sölden. Po šestih odpovedih zaradi neugodnega vremena je bil Val d'Isere prizorišče komaj druge moške tekme sezone. Pred Val d'Iserom so smučarji nastopili le na slalomu v Gurglu.

V nedeljo bo na tem francoskem prizorišču še slalom.

Članki iz rubrike