severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

zu
zu
0 09.12.2023 11:55:01

Prvi smuk v roke kraljici Shiffrinovi, odlični obeti pa Ilko Štuhec pripeljali do ...

Profimedia
Danes je St. Moritz gostil prvi smuk ženskih alpskih smučark.

Ta je takoj poskrbel za presenečenje, kajti na vrhu je pristala Američanka Mikaela Shifrrin, ki je slavila 91. zmago v karieri, sicer pa četrto smukaško.

Shiffrinova je smučala zelo natančno in za 15 stotink premagala Italijanko Sofio Goggio, sicer prvo favoritinjo. Tretje mesto je osvojila njena rojakinja Federica Brignone.

Uvod v sezono pa se ni posrečil Ilki Štuhec, ki je v St. Moritzu leta 2017 postala svetovna smukaška prvakinja. Štuhčeva je po 31. mestu na petkovem superveleslalomu, danes sicer prišla do točk v svetovnem pokalu, nedvomno pa je 14. mesto daleč od njenih želja.

Shiffrinova je postala komaj druga Američanka z zmago na smuku v St. Moritzu. Lindsey Vonn je na tem smuku slavila zmago januarja 2012. To so bile 144 stopničke za Shiffrinovo, več jih je v svetovnem pokalu v svoji karieri zbral le Ingemar Stenmark, in sicer 155. Shiffrinova slovitega Šveda po številu uvrstitev na najvišjo stopničko prekaša za pet zmag.

Ameriška zvezdnica, ki je petkov superveleslalom končala na četrtem mestu, je v seštevku zime po devetih tekmah zbrala že 620 točk, šestkrat je stala na stopničkah, ob smuku ima še dve zmagi v slalomu. Njen najslabši dosežek v tej zimi je šesto mesto iz Söldna.

Konec tedna v St. Moritzu se bo v nedeljo sklenil s še enim superveleslalomom, izvedba katerega pa je glede na neugodno vremensko napoved s sneženjem pod vprašajem.

Po progi se je danes spustilo zgolj 35 tekmovalk. Nato so tekmo zaradi poslabšanja razmer in nekaj padcev prekinili in nato končali. Približno 20 tekmovalk ni nastopilo. Rezultati so obstali kot veljavni.

Značke: ilka-štuhec, smuk

Članki iz rubrike