vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

litijska-stavba Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 07.12.2023 12:21:47

Sprememba v skakalni reprezentanci: V Nemčijo potuje novo ime, Hrgota pojasnil, kaj se dogaja!

SZS
Karavana svetovnega pokala v smučarskih skokih bo konec tedna po tekmah na severu Evrope zbrana v srednji Evropi, tretja letošnja postaja tekem najvišje ravni je nemški Klingenthal. Selektor Robert Hrgota je že po dveh postojankah naredil spremembo v ekipi - prvič letos se bo predstavil Lovro Kos, ki bo zamenjal Žigo Jelarja.

V Klingenthalu se bodo skakalci pomerili na dveh posamičnih tekmah svetovnega pokala. Ob Petru Prevcu, Timiju Zajcu, Anžetu Lanišku in Domnu Prevcu pa bo v ekipi prvič to zimo tudi Kos.

"Lovro je v zadnjem obdobju prikazal dobre skoke na treningu. V letošnji sezoni skušamo treninge še bolj prepletati med A- in B-ekipo z namenom, da je prehod iz ene v drugo čim lažji. Ob velikem številu kakovostnih skakalcev, ki jih imamo, in zaradi zmanjšane kvote v svetovnem pokalu se bodo rotacije dogajale skozi vso sezono," je odločitev o menjavi Jelarja s Kosom pojasnil Hrgota.


Kot je dodal za Smučarsko zvezo Slovenije, so se po vrnitvi s severa posvetili pregledu opreme. "Ko smo prišli iz Skandinavije, smo se za nekaj časa zaprli v laboratorij, kjer smo se ukvarjali z opremo. Opravili smo tudi kondicijsko vadbo, enkrat pa smo skakali v Kranju."

Po tekmah v Klingenthalu sledi tradicionalna generalka za prvi vrhunec sezone, novoletno turnejo, ki jo bo gostil švicarski Engelberg.

Ta teden se bo v Liilehammerju začela tudi nova sezona celinskega pokala. Glavni trener B-ekipe Igor Medved bo na Norveškem in Finskem (Lillehammerju sledi še Ruka) računal na Žaka Mogela, Maksima Bartolja, Matijo Vidica, Roka Oblaka, Jana Bombeka in Marka Hafnarja.

Članki iz rubrike