blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

sta
sta
0 02.12.2023 17:08:45

V Beaver Creeku odpovedali tudi današnji smuk

Profimedia
Organizatorjem smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku v Koloradu v ZDA nagaja vreme. Zaradi slabih razmer so odpovedali tudi današnji moški smuk. Zaradi sneženja, ki je pred tekmovanjem zajelo to območje, so odpovedali že petkov moški smuk.

Že pred tem so novembra zaradi vetra in sneženja odpovedali oba moška smuka v Zermatt-Cervinii.

Po odpovedi obeh moških in obeh ženskih smukov na novem prizorišču na stari celini, prvem čezmejnem v Zermattu v Švici in Cervinii v Italiji, je Beaver Creek postal gostitelj uvodnega dejanja tekmovanj v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24. A tudi v ZDA za zdaj vreme ne sodeluje z organizatorji tekem.

V Koloradu je bil na sporedu trojni tekmovalni program. V nedeljo naj bi predvidoma izpeljali moški superveleslalom. Tega za zdaj še niso odpovedali.



V ZDA so tudi štirje Slovenci, in sicer Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh. Smučarji so opravili dva od treh treningov smuka na progi. Na obeh preizkusih proge Slovenci niso bili v ospredju.

Prek luže so tudi alpske smučarke, ki so pretekli teden tekmovale v Killingtonu. Iz ZDA so se preselile v Kanado, v Tremblant, ki je prvič na tekmovalnem koledarju svetovnega pokala. Tam smučarke danes in nedeljo čakata dve tekmi v veleslalomu. Na startu bodo znova tudi Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Tudi v Kanadi vreme ni najboljše, sneži, hkrati se je nad progo spustila megla, zato so za četrt ure prestavili začetek prve vožnje prvega od dveh ženskih veleslalomov.

Članki iz rubrike