dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

zu
zu
3 27.11.2023 08:26:09

Izjemna vrnitev dolgo poškodovane Slovenke, so te besede napoved nečesa velikega?!

Profimedia
Andreja Slokar se je na zadnjem slalomu izkazala s sedmim mestom.

Čeprav je na domačem slalomu v Killingtonu vse zasenčila zmaga Mikaele Shiffrin, ki je nanizala že rekordnih 90 zmag v svetovnem pokalu, pa je bilo kar nekaj razlogov za dobro voljo tudi v slovenskem taboru. Predvsem zaradi uvrstitve Andreje Slokar, ki se je vrnila po hudi in dolgi poškodbi.  Prvič v sezoni so v finalu nastopile tri Slovenke, ki so vse osvojile točke.

Slokar je lahko najbolj zadovoljna s prvima uspešnima vožnjama v 20 mesecih, po vrnitvi v svetovni pokal po poškodbi na zadnjih dveh slalomih in dveh veleslalomih ni bila del najboljše trideseterice.

"Zagotovo se mi je danes odvalil en velik velik kamen, sploh glede na to, da odkar sem se vrnila nazaj v tekmovanje po poškodbi, se nisem niti enkrat uvrstila v drugo vožnjo," je bila znova zadovoljna Slokar.

"Že po prvi vožnji sem bila zelo vesela, čeprav vožnja res ni bila najboljša, tako da sem si že tam malo oddahnila, nato pa sploh po drugi vožnji, ko sem prišla v cilj in videla zeleno luč. Sem res zelo vesela, ker mi je prav malo 'ruzaka' padlo z rame. Mislim, da bo zdaj lažje tekmovati in bo tudi precej lažje trenirati, končno lahko malo zadiham," je še dejala Ajdovka.

Po prvi vožnji je bila 14. V finalu pa je svoj nastop še nadgradila ter pokazala vožnjo, ki jo je krasila pred poškodbo.

Članki iz rubrike