plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

STA
STA
0 19.11.2023 11:57:12

Ne gre in ne gre ... Tudi letos brez smukov pod Matterhornom

Profimedia
Vreme še naprej onemogoča izvedbo tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju pod Matterhornom na meji med Švico in Italijo. Organizatorji so bili zaradi močnega vetra prisiljeni odpovedati tudi za danes načrtovani ženski smuk. V Cervinii je bila tudi Slovenka Ilka Štuhec, ki bo tako kot ostale tekmovalke morala počakati na uvodni smuk sezone.

Organizatorji niso takoj obupali in so skušali izpeljati tekmo. Najprej so začetek z 11.45 prestavili za četrt ure in nato še za dodatne pol ure. A vreme tudi tokrat ni sodelovalo. Sunki vetra so bili premočni za varno izvedbo tekme.

Zaradi vremenskih okoliščin še niso izpeljali nobenega od smukov na tej novi progi, prvi čezmejni z začetkom v Zermattu v Švici in ciljem v Cervinii v Italiji.


Tekmovalke v tehničnih disciplinah čakajo v nadaljevanju postanka v Killingtonu v ZDA z veleslalomom in slalomom 25. in 26. novembra in nato še v Tremblantu v Kanadi, kjer bosta dva ženska veleslaloma 2. in 3. decembra.

Štuhec in ostale tekmovalke pa si prve tekme v hitrih disciplinah lahko nadejajo od 8. do 10. decembra v St. Moritzu, kjer bodo na sporedu en smuk in dva superveleslaloma.

Že v soboto je direktor ženskega svetovnega pokala Peter Gerdol zavrnil možnost, da bi smuk izpeljali v ponedeljek. Za zdaj tudi ne kaže, da bi odpadle smuke nadomeščali na drugih lokacijah.

Članki iz rubrike