plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

1696960652-172a6180-1696960549854 Necenzurirano

Ameriška klofuta Brodnjaku: glasovali proti ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

STA
STA
0 19.11.2023 08:51:21

Najnovejše iz Švice: Kaj se dogaja z Ilko Štuhec in njenimi tekmicami?

alesfevzer.com
Vreme še naprej moti izvedbo tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju pod Matterhornom na meji med Švico in Italijo. Organizatorji so bili zaradi močnega vetra prisiljeni za četrt ure prestaviti začetek ženskega smuka. Nov start preizkušnje je točno ob 12. uri. Med nastopajočimi je tudi slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec.

Zaradi vremenskih okoliščin še niso izpeljali nobenega od smukov na tej novi progi, ki je prvič čezmejna z začetkom v Zermattu v Švici in ciljem v Cervinii v Italiji.

Smučarjem je v preteklem tednu uspelo opraviti zgolj en trening, drugi načrtovani treningi in tekmi v smuku pa so zaradi vetra oziroma obilnega nočnega sneženja odpadli. Tudi alpskim smučarkam vreme za zdaj ni bilo naklonjeno. Opravile so le en preizkus proge, sobotna tekma pa je odpadla. V prejšnji sezoni niso izpeljali nobene tekme na tem edinstvenem prizorišču, ki ima start v eni, cilj pa v drugi državi.Oba moška kot tudi oba ženska smuka so odpovedali zaradi pomanjkanja snega.

Če bodo danes izpeljali smuk, bo to prva preizkušnja v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24. Če tekma bo, bo Štuhec startala kot deveta.

Članki iz rubrike