nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 10.11.2023 12:03:05

Velike težave za organizatorje! Glejte, kaj se dogaja na progi, kjer bi moral biti na sporedu zgodovinski smuk!

Tretji in zadnji trening smuka pred tekmo svetovnega pokala alpskih smučarjev na progi, ki poteka od Zermatta do Cervinie, je bil zaradi novozapadlega snega in močnega vetra odpovedan, so sporočili organizatorji.

Dodali so, da so sprva zaradi močnih sunkov vetra start treninga prestavili s 3700 na 3500 m nadmorske višine oziroma na start ženske tekme, ki bo prihodnji teden. Kasneje je sledila še uradna odpoved tretjega in zadnjega treninga zaradi novozapadlega snega, navaja spletni portal Skiweltcup.

Prvi trening je v sredo dobil Avstrijec Otmar Striedinger. Od štirih Slovencev na prizorišču je najboljši izid zabeležil Nejc Naraločnik z 28. mestom. Sledila je odpoved drugega treninga v četrtek.



Proga Gran Becca je druga najdaljša v svetovnem pokalu s 3,8 km, tekma pa bo, če jo bodo izpeljali, prva v svetovnem pokalu, ki se bo začela v eni državi in končala v drugi, saj poteka ob švicarsko-italijanski meji pod slovitim Matterhornom.

V kolikor bo vreme motilo spored konec tedna, smuka bosta tako v soboto kot nedeljo na vrsti ob 11.30, je po besedah organizatorjev mogoč tudi ponedeljkov nadomestni termin.

Članki iz rubrike