Anne Hathaway Svet24.si

Anne Hathaway o strahu pred koncem kariere: »S ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

Kmetija Njena.si

Ustvarjalci Kmetije z domiselno potezo do ...

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

STA
STA
0 11.09.2023 17:37:18

Čas za zgodovino!!! Slovenija v boj za organizacijo olimpijskih iger!!! Tu so vse podrobnosti!

www.alesfevzer.com
To bi bilo nekaj neverjetnega!!

Avstrijska dežela Koroška in Slovenija si prizadevata za skupno kandidaturo za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2034, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. O tem je danes tekla beseda na srečanju v Celovcu.

Kot je navedla APA, sta se v Celovcu o možnosti za skupno kandidaturo za organizacijo zimskih olimpijskih iger pogovarjala koroški deželni glavar Peter Kaiser in slovenski minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Ključno vlogo pri tem bo imel vidik trajnosti z uporabo obstoječe infrastrukture v obeh državah.

"Dokazali smo že, da lahko gostimo čezmejne športne dogodke, pri organizaciji iger pa se lahko opremo na že obstoječo športno infrastrukturo na obeh straneh," je pojasnil Kaiser. S poudarkom na trajnosti in obstoječih športnih objektih želijo tudi zavrniti "gigantomanijo preteklih iger"."Ta zamisel ne sme ostati samo v naših glavah kot vizija, ampak mora predstavljati spodbudo, da predsednika nacionalnih olimpijskih komitejev skupaj z Italijo razpravljajo in obravnavajo kandidaturo Koroške in Slovenije," je dejal Kaiser.

Minister Han je ob tem izrazil prepričanje, da "vizija lahko postane resničnost, če jo bodo v olimpijskem komiteju ustrezno preučili in obravnavali", je še navedla APA.

Naslednje zimske olimpijske igre bodo leta 2026 v Italiji v Milanu, s prizorišči tudi v zimskem središču v osrčju Dolomitov v Cortini d'Ampezzo.

Članki iz rubrike