callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

nogometasi slovenija portugalska mm Ekipa24.si

Pozor! Sprememba ure sprejema za slovenske ...

ue
ue
0 18.07.2023 10:25:17

Bum! Italijo zamenjala za Slovenijo! Nova okrepitev za slovensko smučarsko reprezentanco (foto)

Inst
Ne zgodi se ravno pogosto, da kdo iz smučarske velesile, kjer imajo izvrstne pogoje, prestopi v slovensko reprezentanco.

Po pisanju Primorskega dnevnika je postopek prehoda Caterine Sinigoi iz italijanske smučarske zveze pod okrilje Slovenske smučarske zveze zaključen. 

Caterina Sinigoj je seveda Slovenka iz zamejstva, doma je iz naselja Nabrežine v občini Devin ob Tržaškem zalivu. Smučati je začela zelo zgodaj in bila članica Smučarskega kluba Devin. Potem se je prebijala skozi različne nacionalne italijanske selekcije, potem pa se je odločila, da zamenja smučarsko državljanstvo. Zakaj? Caterina bo čez nekaj dni stara 20 let (23. julija) in verjame, da bo pod slovensko zastavo lažje prišla do tekem evropskega pokala. Je specialistka za slalom in veleslalom. 

Na spletni strani Mednarodne smučarske zveze Fis je pod imenom Caterina Sinigoi že zapisano 'active' in poleg nje je slovenska zastava, kar pomeni da ima že pravico nastopati za Slovenijo. Sinigoijeva je v začetku julija pridobila vso potrebno dokumentacijo in tudi uradno prestopila v Smučarski klub Gorica, katerega članica je tudi Ana Bucik. Caterina je že nekaj let sodelovala z novogoriškim klubom in se večkrat pridružila njihovim treningom. Kljub temu, da je zdaj članica SK Gorica, pa bo mlada Nabrežinka še naprej samostojno trenirala pod vodstvom Aleša Severja in trenerja delila z Beatrice Rosca, ki pa ostaja članica SK Devin. Največ sprememb bo imela Caterina v tekmovalnem programu, saj bo odslej imela več priložnosti, da tekmuje na višji ravni, na tekmah evropskega pokala, saj ima Slovenija več mest od razpoložljivih tekmovalk.

Članki iz rubrike