vanja gjorčeska Svet24.si

V povezavi z izginotjem 14-letne Vanje pridržali ...

Reka, poplave Svet24.si

Na območju Mozirja je Savinja poplavila ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

svegl02 Reporter.si

Šikaniranja pri delu na RTV Slovenija ne ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Andrej Škufca Njena.si

Škufca sanja o rdečem ferrariju

kek Ekipa24.si

Kek samozavestno: Marsikdo se je nasmehnil, ko je ...

STA
STA
0 28.06.2023 19:54:03

Skakalci ostali brez tekme!! Kaj se je dogajalo v Zakopanah???

alesfevzer.com
Skakalci v Zakopanah danes ostali brez posamične tekme

Tekmo smučarskih skakalcev na srednji skakalnici na evropskih igrah v Zakopanah na Poljskem so sredi prve serije zaradi slabih vetrovnih razmer odpovedali in je predvidena v četrtek dopoldne. Med Slovenci je v prvi seriji skočil le Lovro Kos, Domen Prevc, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek pa ne.

"Sama moč vetra ni bila problem, ampak spreminjanje njegove smeri. Razmere so bile pretežke za tekmo. Žirija je ocenila, da je ne bi mogla kontrolirati. Na manjši skakalnici se je še možno malo prilagajati in so to skušali narediti do zadnjega, ampak enostavno vetrovni pogoji niso bili taki, da bi zagotovili enakovredne pogoje za nastop vsem," je povedal glavni trener slovenske reprezentance Robert Hrgota.

Potem, ko so v torek skakalke opravile ognjeni krst kakega zimskega športna na poletnih evropskih igrah, Nika Prevc je osvojila srebro na srednji skakalnici, so se dan pozneje po skakalnici zimsko športnega središča Malopoljske spustili še tekmovalci.


Zaradi deževnega in oblačnega vremena je bilo za ta letni čas kar mrzlo, 11 stopinj Celzija je bilo v trenutku odpovedi, sneg pa je bil le na vrhovih oddaljenih visokih okoliških gorah. Tudi veter je občasno zapihal z veliko močjo in povzročal premore med skoki, saj so zastavice v rokah trenerjev opazno plapolale.

Kos je moral tako kot prvi Slovenec v prvi seriji zapustiti startno rampo, preden je lahko drugič vendarle opravil skok, s katerim se bi se uvrstil na trenutno 15. mesto. Nato je nastopil le še en skakalec, ko so vnovič prekinili uvodno serijo in jo po več kot pol ure čakanja na koncu razveljavili ter jo bodo po napovedih opravili v četrtek dopoldne.

"To je bil lep poizkus tekme. Organizatorji so se sicer trudili do zadnjega, a nismo imeli sreče z vremenom. Edini v ekipi sem nastopil v prvi seriji. Skušal sem se čim bolj osredotočili na nalogo in opraviti skok, mislim, da je bil glede na pogoje kar dober. Smo sredi poletja, edino mraz spominja na zimo ter sneg po okoliških hribih," je povedal Kos.

Med 54 skakalci Slovencem v seriji za trening ni šlo vrhunsko, najboljši je bil na 12. mestu prav Kos, 17. Zajc, 20. Jelar, 34. Lanišek, 40. pa Prevc. Najboljši je bil Avstrijec Daniel Tschofenig. Poskusna serija je bila nato po 13 skakalcih, med njimi ni bilo Slovencev, prekinjena in odpovedana, nato pa je ista usoda doletela še prvo serijo.

Članki iz rubrike