Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 23.05.2023 13:47:55

Velika zmaga za slovensko smučarko: Slokarjeva prvič po hudi poškodbi spet na smučeh!

Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je prvič po poškodbi, zaradi katere je izpustila celotno sezono in svetovno prvenstvo v Meribelu, znova stopila na smuči v okviru priprav na snegu za vrnitev v tekmovalno karavano. Na Instagramu je objavila fotografijo z avstrijskega ledenika Mölltal o prvem dnevu na snegu po 220 dneh.

"Prvi dan na snegu po sedmih mesecih, zdaj pa dejmo smučat," je pod fotografijo napisala Slokar.

Petindvajsetletna Ajdovka si je je 14. oktobra lani ob padcu na treningu na ledeniku Schnalstal poškodovala levo koleno. Poškodba kolenskih vezi je pomenila dolgotrajno rehabilitacijo, po mesecih okrevanja in treningov v fitnesu je znova začela smučarski trening na snegu.

Slokar je zadnja slovenska zmagovalka tekme svetovnega pokala v slalomu alpskega smučanja. V sezoni pred poškodbo je zmagala na finalnem slalomu sezone v CourcheveluU/Meribelu 19. marca lani, pred tem pa je 13. novembra 2021 slavila tudi na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu.

Zbor panoge za alpsko smučanje bo v sredo na seji v Ljubljani potrjeval ekipe za tekmovalno sezono 2023/24.



V ženski ekipi za tehnični disciplini, slalom in veleslalom, bodo poleg povratnice Slokar še Ana Bucik, Neja Dvornik in še ena povratnica v tekmovalno areno Meta Hrovat, ki je lani napovedala, da končuje tekmovalno pot. Gorenjka je odmrznila svoj smučarski status, potem ko je prav tako kot Slokar izpustila celotno preteklo sezono.

V ženski ekipi je prišlo do sprememba na mestu glavnega trenerja. Sergej Poljšak bo poslej odgovorni trener za slalom v moški ekipi, vlogo glavnega trenerja ekipe za tehnični disciplini pa je prevzel Gregor Koštomaj, nekdanji trener slovenske smukaške šampionke Ilke Štuhec, ki je bil še v minuli sezoni glavni trener moške ekipe za hitri disciplini.

Štuhec trenira s svojo ekipo, v kateri ima glavno vlogo njena mama Darja Črnko. Bo pa Marko Vukičević, ki je kot trener v pretekli sezoni deloval v ekipi Štuhec, po novem pomočnik Koštomaja v ženski tehnični ekipi.

V skladu z načrtom dela bo ženska ekipa za tehnični disciplini snežne priprave na južni polobli v Ushuaii opravila od 30. avgusta do 22. septembra.

Članki iz rubrike