kladivo sodnik Svet24.si

Sodniki bodo dobili mesečni dodatek k plači

višji-jaz Svet24.si

Prestopajmo meje razuma!

885891_1698149615-snezic2-16981495925 Necenzurirano

Janša je lagal: s Snežičem sta v rednih stikih

klakocar golob m24 mv Reporter.si

Glavobol za Goloba: »drama queen« Urška ...

nik mujanovic Ekipa24.si

Sodišče izdalo začasno odredbo v sporu velikega...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

STA
STA
0 04.05.2023 12:18:12

Planici se obeta nov spektakel! Vložila kandidaturo za svetovno prvenstvo, iz zveze pa sporočajo ...

Luka Vovk
Smučarska zveza Slovenije (SZS) je vložila kandidaturo za svetovno prvenstvo v poletih, ki bo leta 2028, iz Mednarodne smučarske zveze (Fis) pa so sporočili, da je Planica edina kandidatka za to tekmovanje. Ta bi tako že osmič gostila najboljše letalce na svetu, predlog je tudi, da bi na SP v poletih prvič nastopile smučarske skakalke.

Tudi za SP v nordijskem smučanju leta 2029 je le en kandidat, finski Lahti. Trije kandidati so za SP v alpskem smučanju leta 2029, to so norveški Narvik, Soldeu v Andori in italijanska Val Gardena.

O kandidaturah in drugih pomembnih detajlih za prihodnje sezone med 3. in 5. majem razpravljajo na sestankih tehničnih odborov Fisa, ki potekajo v Dubrovniku.Predsedstvo Fisa bo po opravljenih vseh formalnih postopkih odločalo o njihovi primernosti. Kandidati morajo do 1. avgusta podati organizacijske podrobnosti, jeseni jih bo obiskale posebne skupine mednarodne zveze. Po teh obiskih bodo kandidati izdelali končni izvedbeni načrt, skupine zveze pa bodo do aprila prihodnje leto pripravile poročila.

Končni izbor bo potekal na 55. kongresu prihodnje leto na Islandiji, ko se bodo 4. junija kandidati še zadnjič predstavili svetu Fisa, ki bo opravil dokončni izbor.

Članki iz rubrike