bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su/STA
su/STA
0 26.04.2023 14:33:10

Se pod Poncami obeta nova norija v smučarskih poletih?! Planica se bori za to veliko tekmovanje!

Luka Vovk
Bo o najboljših smučarskih letalcih znova odločala planiška letalnica?

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je vložila kandidaturo za svetovno prvenstvo v poletih, ki bo leta 2028. Planica bi tako že osmič gostila najboljše letalce na svetu. V kandidaturi so na SZS podali predlog, da bi na SP v poletih prvič nastopile tudi smučarske skakalke.

Predsedstvo Mednarodne smučarske zveze (Fis) bo po opravljenih vseh formalnih postopkih odločalo o primernosti kandidatov, končni izbor pa bo potekal na kongresu prihodnje leto na Islandiji.

Pred sestanki tehničnih odborov Fisa, ki bodo potekali naslednji teden v Dubrovniku, je SZS v zadnjem obdobju svoje aktivnosti na mednarodnem področju usmerila v prihajajočo sezono.

Pri smučarskih skokih v koledarju ostajata tako Ljubno kot Planica s finalom konec marca 2024. Pri Ljubnem je podkomite za koledar sprejel predlog SZS, da se datum ženskih tekem svetovnega pokala prestavi na bolj ugoden termin ( 27. in 28. januar 2024).



SZS je hkrati na odbor za skoke naslovila predlog za organizacijo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici bratov Gorišek za ženske. Planica namreč velja za najtežjo izmed štirih letalnic in je zato pričakovati, da se bo na koledarju ženskih tekem znašla v sezoni 2024/2025.

Na SZS so si prizadevali in zagotovili, da bosta v sezoni 2023/2024 dve tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske ostali v koledarju, in sicer v Kranjski Gori. Moški tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju na pokalu Vitranc ter tekma v deskanju na snegu ostajata v tradicionalnem marčevskem terminu.

Prvič pa bodo v Kranjski Gori gostili tudi finale svetovnega pokala v parasmučanju, ki bo na sporedu od 11. do 15. marca prihodnje leto. Planica bo v prihajajoči sezoni tudi prizorišče mladinskega nordijskega svetovnega prvenstva.

Vse navedene predloge mora na koncu potrditi še predsedstvo Fisa.

Članki iz rubrike