evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

zu
zu
0 03.04.2023 07:02:45

Noro razkritje: Zajc zmagal v Planici, ker ga je bilo strah?! Uh, kakšno pojasnilo slovenskega trenerja!

Luka Vovk
Slovenski navijači so v nedeljo dočakali slovensko himno.

Slovenski skakalec Timi Zajc je v nedeljo razveselil domače navijače v Planici in poskrbel za slovensko himno. Pred 13.500 gledalci v Planici je na finalu najboljših 30 v svetovnem pokalu svetovni prvak za vsega desetinko točke premagal Anžeta Laniška.

Za 22-letnika iz Hramš, ki je v Planici pred slavim mesecem dni postal tudi svetovni prvak na veliki skakalnici, je bila to tretja zmaga v karieri. Prav vse je slavil na letalnicah. Na tekmah v Planici je sploh prvič stal na stopničkah za svetovni pokal.


Zajc je kot že običajno ta konec tedna znova skočil z nižjega naleta na zahtevo glavnega trenerja Roberta Hrgote, v finalu kar z dveh mest nižje kot tekmeci. Poletel je 234 m in dobil kar 27,3 dodatne točke in zanesljivo prevzel vodstvo.

"V Planici imam zdaj na vseh skakalnicah zmago, razen na majhni. Zelo sem vesel. Hvala tudi Robiju (Hrgota, op. p), da je v taktičnem smislu pripomogel k uspehu. Zelo lepo sem zaključil sezono z zmago pred domačimi navijači," je takoj po zmagi dejal zdaj trikratni zmagovalec tekem za svetovni pokal.

Pri Zajcu je še zmeraj prisoten strah, kar je posledica padca v Willingenu. Takrat ga je dodatno ponesel veter, skok je moral močno skrajšati, kljub temu pa je pristal s precejšnje višine. "Pri Timiju je strah zagotovo prisoten zaradi padca v Willingenu. Na te stvari je težko pozabiti in porebujejo čas, da jih premagamo. Še sreča, da se takrat ni zgodilo kaj hujšega," po pojasnil glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev Robert Hrgota in dodal, da je Zajca ravno zaradi tega strahu spustil z nižjega zaletnega mesta, kar mu je bržkone prineslo zmago. "Želja pa je, da v prihodnjih sezonah ne bo potreboval takšne motivacije," je zaključil Hrgota.

Značke: planica, slovenija, zajc

Članki iz rubrike