evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

zu
zu
3 02.04.2023 13:21:48

Noro, kaj so naredili Poljaki po tem, ko se je Lanišek poklonil Kubackemu!

Anže Lanišek je navdušil s svojo gesto.

V Planici smo v nedeljo videli izjemen zaključek sezone smučarskih skokov. Eden od vrhuncev dneva je bila vsekakor dvojna slovenska zmaga - Timi Zajc pred Anžetom Laniškom, najboljši slovenski skakalec ravnokar končane sezone pa je poskrbel za najlepšo in srce parajočo gesto. 

Veliki kristalni globus si je že nekaj tekem pred koncem zagotovil Norvežan Halvor Egner Granerud. Zbral je 2128 točk. Kraft je sezono končal s 1790 točkami, Lanišek pa je na tretjem mestu zbral 1679 točk. Kljub temu je Domžalčan v zadnjih tednih večkrat poudaril, da si je mesto na stopničkah zaslužil nesrečni Poljak Dawid Kubacki. Ta na zadnjih tekmah ni nastopil, potem ko v domovini skrbi za hudo bolno ženo.

Zato je Kubackega oziroma njegovo kartonsko podobo odnesel kar na zmagovalni oder, tam pa so Laniška premagale solze. Po tem so se  oglasili številni Poljaki, ki so bili navdušeni in ganjeni nad Laniškovo potezo. 

Uradni profil poljskega Eurosporta je med drugim zapisal: "Anže joče. Družina smučarskih skokov joče. Jaz jočem. Ti jočeš. On/ona/ono joče.Mi jočemo. Oni jočejo. Ganljiv trenutek, ko je Anže Lanišek, 3. v svetovnem pokalu, prinesel Dawida Kubackega na oder. Anže, srca vseh Poljakov zdaj bijejo zate."

Značke: lanišek, kubacki

Članki iz rubrike