FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1684402516-frghtsjk-38-1684402407596 Necenzurirano

Lobisti Vzajemne trkajo na vrata poslancev

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

doncic dragic Ekipa24.si

Konec je! Zlati kapetan razblinil vse dvome, teh ...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

quintana Ekipa24.si

Zdaj pa res ni več dvoma! Takole so Rogliča ...

ue
ue
0 01.04.2023 15:21:59

Kaj hoče Žaba!!! Besede, ki bodo na jutrišnjo tekmo privabile tisoče gledalcev ...

Profimedia
Najboljši Slovenec to sezono v svetovnem pokalu Anže Lanišek je danes v Planici na finalu sezone dvakrat stal na zmagovalnem odru.

Najprej je bil drugi na jutranji posamični tekmi, nato pa je skupaj s Timijem Zajcem, Domnom Prevcem in Lovrom Kosom zasedel drugo mesto še na ekipni tekmi. V nedeljo si želi pod Poncami slišati Zdravljico. Na posamični tekmi, ki je kljub zgodnejšemu terminu pod Ponce privabila 20.000 gledalcev, je Lanišek zasedel drugo mesto za Avstrijcem Stefanom Kraftom, ki je slavil 30. zmago v karieri. Tretje mesto pa je zasedel Poljak Piotr Žyla.

S tem je Lanišek prišel do 15. stopničk v sezoni in skupno 28. v karieri. Lani je bil v Planici na prvi posamični tekmi tretji.

"Lepo je, da stopnjujem s tretjega na drugo mesto. To je bil soliden polet, morda ne tako dober, kot mi je uspel v četrtek, ampak vseeno sem zelo užival. Neslo me je proti drugi rdeči črti, kar me najbolj veseli," je v prvi izjavi medijem v mešani coni dejal Domžalčan.

Pohvalil je tudi izjemno vzdušje, ki so ga pripravili navijači kljub zgodnejši uri tekme. "Vzdušje je fenomenalno, da so se ljudje že zjutraj zbrali v tolikem številu, je res lepo videti," je bil navdušen Lanišek.

Nasmejan je bil tudi po ekipni tekmi, čeprav je sprva menil, da so njemu manjkali metri, ki bi slovenski četverici prinesli zmago.

"Danes sem res dobro skakal. V bistvu je bil ta zadnji polet z mize najboljši. Malo me je presenetilo, ker je smučka prišla nižje, malo me je razmetalo in sem izgubil višino ter hitrost. V drugem delu poleta sem samo padal, nisem pridobival. Ni me vleklo stran od skakalnice," je svoj zadnji polet dneva opisal 26-letnik in dodal, da je vseeno dobro oddelal.


Dve drugi mesti v nekaj urah je lep dosežek. "Res je. Morda naslednjič ne bom dajal vmes med tekmama izjav, če bo takole, in se raje v miru pripravil, pa se potem o vsem skupaj pogovorimo," je novinarjem dejal Lanišek, ki si je z drugim mestom že zagotovil tudi skupno tretje mesto v sezoni.

Prehitel je Dawida Kubackega, toda tega se zaradi nesrečnega spleta okoliščin in Poljakove bolne žene ni preveč razveselil.

"Kot sem že večkrat povedal, zame je Dawid drugi skakalec te zime, kar je dokazal v sezoni. Pokazal je, da je velik človek. Njemu in ženi želim vse dobro. Zase sem zelo vesel, da sem tako konstantno nastopal skozi celotno sezono, vesel bi bil tudi, če bi bil četrti," je menil najboljši Slovenec to zimo.

Obenem si je dokazal, kot je dejal, da lahko vso sezono zdrži na izjemno visoki ravni, z mislimi pa je že tudi pri naslednji. "Ti uspehi so res lepa popotnica za naslednjo sezono. Veliko mi pomeni, da sem vso sezono skakal na visoki ravni. Bila so še neka nihanja, vendar verjamem, da jih bomo znali popraviti."

Spored v Planici se je začel s tradicionalnim spustom zastav in z minuto molka v spomin na nedavno preminulega konstruktorja planiške letalnice Janeza Goriška.

V nedeljo ob 10. uri sledi le še zadnje dejanje sezone najboljših 30 skakalcev svetovnega pokala. Lanišek si želi, da bi gledalci pod Poncami za konec slišali slovensko himno.

"Močno upam, da bomo jutri slišali Zdravljico. Jaz sem si jo želel, mislim, da smo si jo danes vsi želeli. Ampak pride takšen dan. Še vedno se moramo zavedati, da je tudi drugo mesto odlično. Šest točk zaostanka za Avstrijci, ki so bili to sezono gladko najboljši v pokalu narodov. Poleg tega mogoče tudi mi nismo bili v prvi postavi, manjkala sta Peter Prevc in Žiga Jelar, dva zelo pomembna člena. Zato se mi zdi, da smo danes zelo lepo oddelali spored," je sklenil Lanišek.

Članki iz rubrike