pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Nekdanji šef Darsa dela za Bojano Beović

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
0 30.03.2023 16:55:47

Eno samo veselje na otroškem dnevu v Planici v 50 fotografijah (foto)

Na zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih se je v Planici danes odvil uvodni tekmovalni dan s kvalifikacijami za petkovo tekmo. Dogajanje si je po uradnih podatkih organizatorjev ogledalo 12.000 gledalcev, med njimi več tisoč otrok. Te so prireditelji nagovarjali s posebnim programom s poudarkom na pomenu zdravega življenjskega sloga.

Četrtkovo dogajanje v Planici je že tradicionalno dan, ko dolino pod Poncami obiščejo organizirane skupine otrok. Tudi letos je večjo skupino okoli 4000 otrok na ogled kvalifikacij pripeljala Zavarovalnica Triglav, skupaj pa je bilo po ocenah organizatorjev v Planici danes 6000 otrok.

Mladi navijači so med kvalifikacijami glasno spodbujali slovenske skakalce, njihov navijaški trud pa je bil poplačan s trojno slovensko zmago: Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc so končali na mestih 1, 2 in 3.

Po tekmovalnem delu so organizatorji priredili še zabavni program s koncertom priljubljenega slovenskega raperja Challeta Salleta, navdušila sta tudi Eva Boto z bandom in Nipke, na odru pa so zbrane otroke prišli pozdravit tudi slovenski skakalci.

planica triglav otroci 43

Med njimi je veliko pozornosti požel Peter Prevc, ki po padcu med svetovnim prvenstvom na tokratnem zaključku sezone ne tekmuje. O letošnji vlogi gledalca je dejal, da je vse skupaj precej bolj sproščeno kot vloga tekmovalca. "Zanesljivo je drugače kot ponavadi. Ni tiste tekmovalne živčnosti, pa tudi takšnega tempa ne," je dejal.

Prevc si je po obisku tako vzel kar nekaj časa za deljenje avtogramov mladim navijačem. O kakšnem nasvetu nadobudnim skakalcem med njimi pa je dejal: "Po toliko izkušnjah ugotoviš, da ni enega pravega recepta. Zato naj vsak kuje svojo pot, pri tem naj bodo vztrajni," je dejal.

Mlade navijače je ob bučnih vzklikih in glasnem navijanju za najboljše smučarske skakalce sveta spremljala tudi vrhunska smučarska skakalka Nika Križnar.

Nad vzdušjem uvodni tekmovalni dan letošnje Planice je bil navdušen tudi zmagovalec kvalifikacij Lanišek. "Res je bilo neverjetno vzdušje. Že prvi dan videti 12.000 obiskovalcev je izjemno. Do vrha je bilo čutiti to pristno otroško energijo," je dejal.

Nastop Challeta Salleta je bil namenjen tudi nagovarjanju otrok k zdravemu načinu življenja. Kot so sporočili z ministrstva za zdravje, sta se Challe Salle in TV-voditeljica Melani Mekicar današnjega dogodka udeležila kot ambasadorja zdravja. Z odra sta tako nagovarjala otroke k zdravemu in aktivnemu življenju, predvsem pa zabavi brez alkohola in kajenja.

Med obiskovalci kvalifikacij sta bila bivši predsednik republike Borut Pahor in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. Slednji je med današnjim dogajanjem pozdravil blizu 400 zamejskih otrok in mladostnikov, ki so se na njegovo pobudo zbrali pod Poncami, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

planica triglav otroci 42


Brez Otrok Triglava ni Planice
Nepozaben dan, ki otroke navdušuje nad športom in zdravim ter aktivnim življenjskim slogom, je vodilna slovenska zavarovalnica letos sicer omogočila že 42. generaciji mladih ljubiteljev tega zimskega športa. V Planico je namreč Zavarovalnica Triglav že leta 1979 popeljala kar 800 otrok, medtem ko je v letih 2020 in 2021 doživetje vrhunskega športnega tekmovanja ljubiteljem smučarskih skokov vseh generacij omogočila preko digitalne platforme. Tako je vse do danes število otrok in spremljevalcev, ki so Planico v živo obiskali s Triglavom, naraslo na več kot 108.000.

planica triglav otroci 45


Z akcijo Otroci Triglava do podelitve pokala Planica 7
Letošnja novost akcije Otroci Triglava v Planici je natečaj, preko katerega so mladi ustvarjalci do 15. leta z risbami oddali svoje ideje za pokal Planica 7. Pravi pokal je narejen po risbi skoraj 11-letnega Žige Ščuka, ki je zmagal na natečaju in bo na zadnji tekmovalni dan prevzel vlogo podeljevalca pokala skakalcu, ki bo na zadnji postaji sezone pokazal sedem najboljših skokov.

Žigo bodo v nedeljo ob navijanju v dolini pod Poncami spremljali tudi trije mladi avtorji Taja Zabukošek, Julia Zidar in Črt Mihelič, ki so za svoje risbe pokalov prejeli največje število glasov širše javnosti.


Fotografije: Zavarovalnica Triglav

Članki iz rubrike