900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 29.03.2023 12:15:22

Ali je obstajal sploh kakšen dvom? Štuhčeva absolutna kraljica slovenskega smučanja, uh, kaj ji je uspelo!

Ilka Štuhec
Profimedia
Ilka Štuhec je pričakovano postala državna prvakinja v smuku. Na smukaški preizkušnji v okviru 32. državnega prvenstva Slovenije v alpskem smučanju, ki je potekalo na smučišču na avstrijski strani gore Pece, je Štuhec slavila pred Avstrijko Alino Kogler (+1,11) in Poljakinjo Maryno Gasienico-Daniel (+1,63).

Druga najboljša Slovenka na današnji tekmi Neja Dvornik je osvojila deveto mesto, z zaostankom 3,24 sekunde, kar ji je v smukaški razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije prineslo drugo mesto.

Ana Bokal, tretja najboljša Slovenka danes, je bila v končni razvrstitvi današnjega smuka 14. (+5,26).

Štuhec je prišla do še 17. naslova državne prvakinje, petega v smuku po letih 2007, 2008, 2015 in 2016, s čimer je daleč najuspešnejša Slovenka. Drugi najuspešnejši Slovenec na DP po letu 1991 je Jure Košir s 13 naslovi prvaka.

Štuhec je mednarodno sezono tekmovanj že pred tem končala kot druga najboljša v ženskem smukaškem seštevku svetovnega pokala.

V konkurenci članov je prišlo do delitve prvega mesta. Najboljši čas današnjega moškega smuka na Peci (1:10,62 minute) sta postavila člana slovenske moške reprezentance v hitrih disciplinah Martin Čater in Miha Hrobat, kar pomeni, da sta slovenska moška državna prvaka v kraljevski disciplini dva.


Čater je prišel do osmega naslova državnega prvaka, tretjega v smuku po letih 2017 in 2018. Hrobat pa je osvojil svoj drugi naslov državnega prvaka, prvega v smuku. Leta 2017 je zmagal na veleslalomski tekmi.

Na vrhu razvrstitve današnje tekme so bili trije Slovenci. Tretje mesto na tekmi ter v smukaški razvrstitvi DP je zasedel Nejc Naraločnik, ki je za reprezentančnima kolegoma zaostal zgolj osem stotink sekunde.

Na smuku je nastopilo 69 tekmovalcev, na startu ženske tekme pa je bilo 23 tekmovalk.

Drugič na smukih za DP je prišlo do delitve naslova. Leta 2017 sta si državni naslov v smuku razdelili Ana Bucik in Meta Hrovat, ki sta sicer takrat v razvrstitvi tekme končali na četrtem mestu. Takrat je slavila Srbkinja Nevena Ignjatović pred Slovakinjo Petro Vlhovo in Čehinjo Pavlo Kličnarovo.

Na Peci bodo v okviru DP v četrtek in petek izpeljali še tekmovanje v superveleslalomu in alpski kombinaciji. V nedeljo pa bodo na Mariborskem Pohorju izpeljali slaloma.

Gre za prestavljena slaloma, ki bi morala biti prejšnjo soboto v Kranjski Gori. Veleslalomska naslova sta osvojila Neja Dvornik med članicami in Žan Kranjec med člani.

Značke: alpsko smučanje, dp

Članki iz rubrike