900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.03.2023 10:56:13

Konec dvomov! Petra Prevca ne bo na planiškem finalu, znana je slovenska dvanajsterica!

Martin Metelko
Znani so vsi slovenski skakalci, ki bodo konec tedna na velikem finalu sezone v Planici nastopili na letalnici bratov Gorišek. V vodstvu slovenske reprezentance so določili dvanajsterico za zadnje dejanje sezone, med njimi so seveda tudi nedavni svetovni prvaki z nordijskega prvenstva pod Poncami, Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar in Lovro Kos.

Poleg zlate četverice iz Planice bodo v četrtkovih kvalifikacijah leteli še Domen Prevc, Žak Mogel in Rok Masle, za nacionalni paket pa so priložnost za nastop na poletih pred domačimi navijači dobili Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak, so prek družbenih omrežij sporočili iz slovenske ekipe. V ekipi pričakovano ne bo Petra Prevca, ki okreva po hudem padcu na treningu v Planici. 


Finale v Planici se bo v sredo začel s tradicionalnim preizkusom letalnice, ki bo, kot je dejal vodja tekmovanja Aljoša Dolhar, ali ob 10. ali ob 15. uri, v četrtek sledijo kvalifikacije ob 10.30, v petek pa posamična tekma s prvo serijo ob 15. uri.

Sobota je tradicionalno rezervirana za ekipno preizkušnjo; ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa sledi še sklepna tekma sezone najboljših 30 v svetovnem pokalu prav tako ob 10. uri.

Članki iz rubrike