Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.03.2023 16:43:41

Riiberju zmaga v Lahtiju, Lamparter zmagovalec svetovnega pokala

Norveški nordijski kombinatorec Jarl Magnus Riiber tudi po svetovnem prvenstvu v Planici, kjer je osvojil štiri zlate kolajne, nadaljuje zbiranje zmag. Najboljši je bil tudi na tekmi v Lahtiju, zanj je bila to v svetovnem pokalu tretja zaporedna zmaga, sedma v sezoni in 56. v karieri.

Na predzadnji tekmi sezone je drugo mesto zasedel Estonec Kristjan Ilves, ki je vodil po skokih, lovil prvo estonsko zmago v svetovnem pokalu, na koncu pa jo izgubil v ciljnem sprintu. Tretji je bil Norvežan Jens Luraas Oftebro.

Riiber je po številu zmag v sezoni, v kateri je izpustil deset tekem, ujel Avstrijca Johannesa Lamparterja, ki pa je z 11. mestom tudi matematično potrdil zmago v svetovnem pokalu.



Lamparter je po Klausu Sulzenbacherju (1987/88 in 1989/90) in Felixu Gottwaldu (2000/01) šele tretji avstrijski zmagovalec svetovnega pokala, prekinil pa je niz Riiberjevih štirih zaporednih zmag.

Gašper Brecl, edini slovenski predstavnik je bil danes po skoku 25., po desetkilometrskem teku pa je nazadoval na 41. mesto.

Članki iz rubrike