900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.03.2023 16:25:41

Hana Öberg zmagovalka finala sezone, Polona Klemenčič 22.

Profimedia
Švedinja Hanna Öberg je zmagovalka biatlonske tekme s skupinskim startom za svetovni pokal v Oslu na Norveškem, zadnje tekme v sezoni 2022/23 na najvišji ravni. Edina Slovenka Polona Klemenčič je zasedla 22. mesto.

Öberg je bila vseskozi v boju za najvišje mesto. Tudi po zadnjem streljanju, ko je morala enkrat v kazenski krog, je snežni stadion v Holmenkollnu zapustila kot prva in se od sezone poslovila z zmago.

Z enakim izkupičkom na strelišču je bila druga norveška veteranka Marte Olsbu Roeiseland, ki se z današnjim nastopom poslavlja od aktivnega športa, zaostala pa je 22 sekund. Zelo hitra je bila tretjeuvrščena Francozinja Anais Chevalier Bouchet. Po treh kazenskih krogih je njen zaostanek znašal 43,7 sekunde.


Francozinja si je stopničke priborila v zadnjem krogu, v katerem je prehitela Nemko Hanno Kebinger. Peto mesto je zasedla zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala Francozinja Julia Simon, ki je zgrešila kar štiri tarče.

V smučini je bila vnovič zelo hitra tudi Polona Klemenčič. Gorenjka je tekmo začela z dvema strelskima napakama, na drugem postanku dodala še eno, kljub temu pa je bila z 19. mestom še vedno v igri za mesto med najboljšo petnajsterico.

Klemenčič pa se je še enkrat zalomilo na zadnjem strelskem postanku, kjer je dodala četrto in peto napako ter na svoji drugi tekmi s skupinskim startom v karieri, kjer nastopa 30 najboljših tekmovalk na svetu, zdrsnila na 22. mesto. Sezono je končala na 28. mestu skupnega seštevka.

Članki iz rubrike