Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

su
su
1 18.03.2023 12:44:43

Nora drama v finalu sezone! Žan Kranjec trepetal do zadnjega nastopa, nato se je zgodila ta vožnja!

Profimedia
Žan Kranjec s pomočjo Marca Odermatta obdržal tretje mesto v skupnem seštevku veleslaloma.

Žan Kranjec je na zadnjem veleslalomu sezone v Soldeuu osvojil 11. mesto in tako vse do zadnjega trepetal za bron v veleslalomskem seštevku. V dramatičnem razpletu je moral Kranjec računati na dobro predstavo Marca Odermatta, ki si je že v prvi vožnji prismučal veliko prednost pred konkurenco; drugouvrščeni Alexis Pinturault je zaostal 1,09 sekunde.


V seštevku je bil tako boj za tretje mesto povsem odprt, prvo mesto je bilo oddano Odermattu, drugo pa si je zagotovil Henrik Kristoffersen. Glavni tekmec Kranjca je tako postal Avstrijec Marco Schwarz. Kranjec, ki je boljšo uvrstitev zapravil že v prvi vožnji, je za bron potreboval zmago Odermatta in švicarski as je odgovoril v velikem slogu. S fantastično finalno vožnjo je še povečal prednost pred zasledovalci, v cilj je pripeljal ob dveh sekundah in 11 stotinkah prednosti, še najbolj se mu je približal Henrik Kristoffersen, Schwarz pa je končal na tretjem mestu in tako ostal brez stopničk v skupnem seštevku.

"Tako napeto še ni bilo. Če sem dober, je to čakanje v cilju prijetno, če nisi, te razplet niti ne zanima, danes pa je bila to povsem drugačna izkušnja. Danes isem bil najboljši, sem pa zelo vesel, da se je izteklo tako, kot se je. Vedel sem, da bi moral Odermatt prevzeti vodstvo, če bo vse v redu. Nikoli ne dela napak in samo upal sem lahko, da se mu ne bo pripetila danes," je ob svoji prvi medalji v skupnem seštevku povedal najboljši slovenski veleslalomist.

Članki iz rubrike