stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 15.03.2023 11:12:56

Kriechmayr zmagovalec finalnega smuka, Ažnoh 25.

Sloski
Avstrijec Vincent Kriechmayr je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Soldeuu na finalu sezone v Andori. Na zadnjem smuku svetovnega pokala v sezoni 2022/23 je za devet stotink sekunde premagal Nemca Romeda Baumanna, njegov rojak Andreas Sander (+0,13) je bil tretji. Nastopil je tudi Slovenec Rok Ažnoh, ki je končal na 25. mestu.

Pri moških je smukaško sezono zaznamoval Norvežan Aleksander Aamodt Kilde z zmagami na šestih smukih, na štirih je slavil Kriechmayr.

Danes šesti Kilde si je že predčasno zagotovil smukaški globus, drugo mesto v smukaški razvrstitvi je z današnjo zmago potrdil Kriechmayr. Danes 15. Švicar Marco Odermatt je končal na tretjem mestu seštevka.

Po zaslugi Roka Ažnoha je Slovenija imela predstavnika tudi med najboljšimi smukači na finalnem smuku sezone.


Dvajsetletni tekmovalec iz Kotelj si je nastop prislužil kot mladinski svetovni prvak v smuku. Nastopil je kot zadnji na startnem seznamu, v cilju je tudi končal na 25. mestu, z zaostankom 2,49 sekunde. To je bil njegov premierni nastop na smukih v svetovnem pokalu.

Ažnoh ni osvojil točk. Te na finalu sezone osvojijo le tekmovalci, ki se uvrstijo do vključno 15. mesta.

Po moškem smuku bo v Andori danes sledila še ženska preizkušnja. Na startu je tudi Ilka Štuhec, ki si je že pred zadnjim ženskim smukom zagotovila srebrno kolajno z drugim mestom v razvrstitvi sezone v smuku.

Za Slovence bo zanimiva tudi sobota, ko bo Žan Kranjec lovil tretje mesto v veleslalomski razvrstitvi ter s tem svojo prvo kolajno v seštevkih zime. Ano Bucik pa v soboto in nedeljo čakata nastopa na slalomu in veleslalomu.

Članki iz rubrike