900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

, su
, su
0 13.03.2023 16:39:28

Ulala! To pa je presenečenje! Koga je izbrala Shiffrinova za novega trenerja in zakaj? Čuden razlog?

Najboljša alpska smučarka v absolutni konkurenci vseh časov, je v za ameriški dnevnik New York Times razkrila kdo jo bo vodil v prihodnje.

Ameriške zvezdnica, ki se je prejšnji mesec med svetovnim prvenstvom razšla z dolgoletnim trenerjem Mikom Dayem, bo v prihodnji sezoni tekmovala po napotkih trenerke Karin Harjo. Harjo je trenutno na čelu kanadske ženske reprezentance, je pa s Shiffrinovo že sodelovala kot pomočnica glavnega trenerja v ameriški ekipi za tehnične discipline (2015-2017) ter hitre discipline (2017-22).
"Zelo sem vznemirjena, da bom lahko v takšni vlogi delala z Mikaelo," je dejala Harjo, ki je bila del podporne ekipe Mikaele Shiffrin pri kar nekaj zmagah v svetovnem pokalu in pri njenem kombinacijskem zlatu na svetovnem prvenstvu 2021.


"Veselim se vnovičnega dela s Karin, tokrat v bolj neposredni vlogi. Velik del kariere sem tu in tam sodelovala z njo. Verjamem, da lahko pomeni velik doprinos za našo ekipo v prihodnjih letih," pa je povedala Shiffrin. No, pravi razlog pa je v tej povedi Mikaele: "Želim, da v ospredje stopijo tudi ženske trenerke v alpskem smučanju. Veliko sem že dosegla v svoji karieri, na tej stopnji moje kariere, pa bi rada dala priložnost še ženski trenerki. Vsi me sprašujejo kaj želim doseči v nadaljevanju moje kariere. Moja odločitev glede glavnega trenerja me bo gnala naprej. Zame je to zelo pomembna odločitev." 
Ob Karin Harjo bo delovala tudi mati Mikaele Shiffrin Eileen, ki je ob ameriški tekmovalki že celo kariero. Slednja je v soboto postala najuspešnejša tekmovalka v zgodovini alpskega smučanja s 87 zmagami v svetovnem pokalu. S tem je podrla 34 let star rekord Šveda Ingemarja Stenmarka (86).

Članki iz rubrike