petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ue
ue
0 04.03.2023 17:24:55

Fantastično! Slovenci po polovici ekipne tekme vodijo!

alesfevzer.com
Slovenska skakalna reprezentanca vodi po prvi seriji ekipne tekme na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici.

Četverica Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek ima pred Norveško 9,8 točke prednosti, pred tretjo Avstrijo pa 10,6. Slovenija je posledično v igri za drugo zlato ter skupno tretjo medaljo na domačem SP.

Kot prvi se je od Slovencev predstavil Lovro Kos (135 m) in imel četrti izid serije, a z majhnim zaostankom za vodilnim Norvežanom. V drugi je tudi Jelar (133,5 m) skočil zelo dobro in zbral drugo največje število točk za napredovanje za eno mesto.


Slovenija je bila po dveh skokih vsega 3,7 točke za vodilno Avstrijo, sicer olimpijsko prvakinjo iz Pekinga. Na vrsti pa sta bila le še oba najboljša Slovenca s posamične tekme.

Svetovni prvak Timi Zajc je nastopil v tretji skupini in s 132 m ter daleč najboljšim točkovnim izkupičkom v svoji seriji Slovenijo popeljal na sam vrh.

Lanišek je nato s 138 m dolgim skokom zbral še dve točki več od Zajca, skupni zbir Slovenije pa je po prvi seriji znašal 597,6 točke. Nemci na četrtem mestu so zbrali 22,7, peti Poljaki pa 24,7 točke manj od Slovenije.

Članki iz rubrike