rešilec, reševalno vozilo, maribor, vožnja Svet24.si

Ko naenkrat ne zmoreš več in to traja leta; ...

razsvetljava, nogometno igrišče, luči Svet24.si

Urejanje razsvetljave na nogometnem stadionu, ...

trnava Necenzurirano

Za vode na Koroškem dali manj kot za luksuzno ...

urban kodric plakat Reporter.si

Ali ministrico Sanjo Ajanović Hovnik iz ozadja ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Američani ne morejo verjeti, kaj je ...

kristijan-kozole Njena.si

Kmetija: Zaprite usta, takšen je bil Kristijan ...

doncic Ekipa24.si

Hahaha, kakšen kralj! Nikoli ne boste uganili, ...

ue
ue
14 02.03.2023 17:05:17

Peter Slatnar, ki skrbi tudi za smuči Petra Prevca, pravi: 'Samo dve možnosti sta za padec.'

Padec Petra Prevca v Planici.
Bobo
Peter Slatnar, ki skrbi tudi za Prevčeve smuči, je za STA zatrdil, da je sam že v sredo preveril okovje in da je bil ta čep oziroma zatič brezhiben.

"Ta čep je bil sicer nekaj mesecev rabljen, vendar nič zato, bil je brezhiben. Vendar pa je na čevlju ta utor, kamor se zaskoči ta klinček, med samo proizvodnjo te plastike prišlo do hladnega spoja. To je za las tanka plast, ko material med seboj ni spet, ni se prelil. Čevlji imajo to napako in spodnji del tega utora poči. To pomeni, da se utor odpre in čep hitro zleze ven, ko ga malo obremeniš," je pojasnil proizvajalec smuči.

Slatnar meni, da sta za to, da se je Prevcu odpela smučka, le dve možnosti: "Prva je, da je utor počil, druga pa, da je bil v čevlju sneg. To bom točno vedel, ko dobim v roke še čevelj.""Ko se skakalci usedejo na 'rampo', dvigujejo pete in avtomatsko, nekako podzavestno preverjajo, če je ta čep zapet. Ko je Peter to preverjal, je vse skupaj še dovolj dobro držalo, s tem manevrom pa je čep delno zlezel ven iz utora. Če je bil čevelj počen ali pa če je bil notri sneg," je menil Slatnar. Tudi on je potrdil, da Prevc varovalne vrvice ni imel.

Po njegovih besedah ne moremo špekulirati, kaj bi se zgodilo, če bi jo imel: "Namenjena je temu, da če pride do napake, zadrži smučko. Ponavadi tekmovalec sicer malo zakrili, vendar se večinoma lahko reši padca. Ni pa nujno."

Članki iz rubrike