FyBh6rMXwAI53tj Svet24.si

Kitajski tigri v vojni v Ukrajini

osumljeni kd Svet24.si

To je moški, ki je bil nasilen na celjski ...

1664482811-dsc00710 Necenzurirano

Miklavčič brez tekmecev do 55-milijonskega posla...

20230605-01244576 Reporter.si

Neokusno: Premier Golob županom svetoval, naj ...

dragic Ekipa24.si

Goran Dragić je spremljal tekmo Olimpije v ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

mura, bravo, gledalci, tribune Ekipa24.si

Bo Kai Cipot še naprej igral v dresu Mure? Tukaj ...

ue
ue
14 02.03.2023 17:05:17

Peter Slatnar, ki skrbi tudi za smuči Petra Prevca, pravi: 'Samo dve možnosti sta za padec.'

Padec Petra Prevca v Planici.
Bobo
Peter Slatnar, ki skrbi tudi za Prevčeve smuči, je za STA zatrdil, da je sam že v sredo preveril okovje in da je bil ta čep oziroma zatič brezhiben.

"Ta čep je bil sicer nekaj mesecev rabljen, vendar nič zato, bil je brezhiben. Vendar pa je na čevlju ta utor, kamor se zaskoči ta klinček, med samo proizvodnjo te plastike prišlo do hladnega spoja. To je za las tanka plast, ko material med seboj ni spet, ni se prelil. Čevlji imajo to napako in spodnji del tega utora poči. To pomeni, da se utor odpre in čep hitro zleze ven, ko ga malo obremeniš," je pojasnil proizvajalec smuči.

Slatnar meni, da sta za to, da se je Prevcu odpela smučka, le dve možnosti: "Prva je, da je utor počil, druga pa, da je bil v čevlju sneg. To bom točno vedel, ko dobim v roke še čevelj.""Ko se skakalci usedejo na 'rampo', dvigujejo pete in avtomatsko, nekako podzavestno preverjajo, če je ta čep zapet. Ko je Peter to preverjal, je vse skupaj še dovolj dobro držalo, s tem manevrom pa je čep delno zlezel ven iz utora. Če je bil čevelj počen ali pa če je bil notri sneg," je menil Slatnar. Tudi on je potrdil, da Prevc varovalne vrvice ni imel.

Po njegovih besedah ne moremo špekulirati, kaj bi se zgodilo, če bi jo imel: "Namenjena je temu, da če pride do napake, zadrži smučko. Ponavadi tekmovalec sicer malo zakrili, vendar se večinoma lahko reši padca. Ni pa nujno."

Članki iz rubrike