franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

zu
zu
1 02.03.2023 07:57:23

Prevcu se je odpela vez, Slatnar razkriva: Preveril sem in oprema je bila v redu. Verjetno je Peter ...

Peter Prevc je na sredinem treningu doživel hud padec.

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je v drugi seriji sredinega treninga na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Planici grdo padel. Zdravniško osebje mu je takoj priskočilo na pomoč in ga odpeljalo v mobilno bolnišnico. Tridesetletnik je bil po padcu pri zavesti. Po zdravstveni oskrbi so ga prepeljali v ljubljanski klinični center na opazovanje, kjer je tudi prespal.

"Ob padcu je na srečo utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, ter lažji pretres možganov," so sporočili pri SZS. Peter Prevc je bil eden od šesterice slovenskih skakalcev, ki so se borili za nastop v četrtkovih kvalifikacijah na veliki skakalnici pod Poncami. V drugi seriji je na najvišji točki takoj po odskoku izgubil nadzor nad smučmi in pri 70 m trdo s hrbtom treščil ob podlago na skakalnici.


"Snel se mu je klinček, zakaj, bomo pogledali. Ampak konec koncev to ne spremeni dejstva, da je Peter grdo padel, in jaz samo upam, da bo z njim vse v redu in se bo čimprej vrnil še močnejši," je dejal Hrgota.

"Vez ni bila popolnoma zapeta," je za Sport.pl najprej dejal proizvajalec smuči in vezi Peter Slatnar. "Preveril sem jih in tehnično je bila oprema v redu. Verjetno je Peter pozabil zategniti jeziček z obutvijo. Včasih se lahko tam nabere nekaj snega ali celo ledu, ki lahko povzroči težave. Torej, ko je bil v zraku, se je smučka povsem odpela."

Kvalifikacije za petkovo posamično tekmo bodo na sporedu v četrtek ob 17.30.

Značke: prevc, slatnar

Članki iz rubrike