gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 19.02.2023 19:03:23

Zadnja zlata medalja na biatlonskem SP Hanni Oeberg, Polona Klemenčič 19.

Profimedia
Z žensko preizkušnjo s skupinskim startom na 12,5 kilometra se je v nemškem Oberhofu končalo svetovno prvenstvo v biatlonu. Zadnjo zlato medaljo je osvojila Švedinja Hanna Oeberg, edina slovenska predstavnica Polona Klemenčič je bila 19.

Potem ko sta zadnji dan SP na moški tekmi s skupinskim startom za dvojno zmago poskrbela Šveda Sebastian Samuelsson in Martin Ponsiluoma, tretji je bil junak letošnjega SP Norvežan Johannes Thingnes Boe, je tudi na ženski tekmi zlato pripadlo Švedski.

Švedska je bila na koncu SP s tremi zlatimi, tremi srebrnimi in petimi bronastimi medaljami najuspešnejša država udeleženka. Za posamični rekord SP pa je s sedmimi medaljami na sedmih tekmah (pet zlatih, srebrna in bronasta) poskrbel Johannes Thingnes Boe.

Slovenijo je na zadnji tekmi zastopala le Polona Klemenčič. Po prvem strelskem postanku, ki ga je opravila brezhibno, je bila na desetem mestu, tudi po drugem je z enim zgrešenim strelom še držala korak s prvo polovico in bila 17., a je nato po tretji strelski postaji in še dveh zgrešenih strelih nekaj mest izgubila.


Na drugi del preizkušnje je krenila z 21. mesta, nato na zadnjem postanku s puško zgrešila še eno tarčo. Strelišče je zapustila kot 19., to pa je bila nazadnje tudi njena končna uvrstitev, za zmagovalko je zaostala 2:02,7 minute.

Na vrhu je Oeberg kljub dvema zgrešenima streloma v zadnjem tekaškem odseku odbila napad Norvežanke Ingrid Landmark Tandrevold, ki je zgrešila samo enkrat, na koncu pa zaostala 4,8 sekunde. Bron pa je osvojila Francozinja Julia Simon, zgrešila je trikrat in zaostala 20,8 sekunde.

Branilka naslova v tej disciplini s SP na Pokljuki pred dvema letoma Avstrijka Lisa Hauser pa je bila deveta.

"Tekma s skupinskim startom mi je res zanimiva in je bilo super tekmovati. Videla sem, da lahko tečem skupaj z ostalimi. Žal sem na prvem postanku stoje zgrešila dva strela in ostala preveč zadaj. Že s samo enim zgrešenim strelom bi lahko ostala v stiku, a sem vseeno zadovoljna. Dobila sem novo izkušnjo. Videla sem, kako to tekmovanje poteka. Do konca sezone sta še dve taki tekmi in upam, da se uvrstim še na kakšno," je zadnje dejanje SP za Smučarsko zvezo Slovenije ocenila Polona Klemenčič.

Članki iz rubrike