Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

zu
zu
0 19.02.2023 13:04:30

Slovenski deskarji ogorčeni in oškodovani: Šlo je za boj za preživetje!

Profimedia
Slovenska deskarja Žan Košir in Tim Mastnak sta izpadla v osmini finala na tekmi paralelnega veleslaloma na svetovnem prvenstvu v gruzijskem Bakurianiju. Že po kvalifikacijah sta brez izločilnih bojev ostala Rok Marguč in edina slovenska predstavnica Gloria Kotnik. Svetovna prvaka sta postala Poljak Oskar Kwiatkowski in Japonka Tsubaki Miki.

Osemintridesetletni Tržičan Košir, svetovni podprvak v tej disciplini iz leta 2015 v Lachtalu, se je v osmini finala pomeril s Sangkyumom Kimom iz Južne Koreje ter v spodnjem delu rdeče proge storil napako in odstopil. "Danes je bila kar taktična tekma. Na žalost se je spet pokazalo, da moraš biti v kvalifikacijah čim boljši, ker je ena proga toliko hitrejša. Verjel sem, da lahko na rdeči progi vseeno premagam Korejca, ampak na progi je bila luknja, ki je imela več valov in je nisem ukrotil," je vožnjo za Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) ocenil 38-letnik.

Svetovni podprvak iz Park Cityja 2019 in olimpijski podprvak iz lanskega Pekinga Mastnak pa se je dobro upiral Avstrijcu Benjaminu Karlu. Na koncu je na neugodni rdeči progi, od 16 parov v obeh konkurencah je v osmini finala na njej slavil le en deskar, 32-letni Celjan zaostal 13 stotink sekunde. "Grozna podlaga. Saj se je videlo po televiziji, da tole ni bilo podobno deskanju, ampak je šlo bolj za preživetje. Sploh rdeča proga je bila po mojem neregularna. Škoda, da Fis sploh pusti deskati v takšnih razmerah. OK, smo preživeli, nihče se ni poškodoval, ampak - bila je slaba vidljivost in proga je bila slabo pripravljena, v takšnih pogojih pa ni mogoče lepo deskati," je v prvi izjavi za RTV Slovenija povedal Mastnak.

Značke: mastnak, deskanje

Članki iz rubrike