oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 12.02.2023 17:06:41

Johannes Thingnes Boe v Oberhofu še do tretjega zlata

Profimedia
Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je na svetovnem prvenstvu v Oberhofu v tretjem nastopu osvojil še tretje zlato odličje.

Po prvem mestu z mešano štafeto in v sprintu je bil v nedeljo najboljši še v 12,5 km dolgem zasledovanju.

Mlajši od bratov Boe je tekmo končal v velikem slogu z 20 zadetimi streli in imel po štirih streljanjih že več kot minuto prednosti pred rojakom Sturlo Holmom Laegreidom, ki je bil prav tako brezhiben s puško.

V boju za bron so se na zadnjem streljanju pomerili Norvežana Vetle Sjaastad Christiansen in Tarjei Boe ter Šved Sebastian Samuelsson. Vsi trije so morali dvakrat v kazenski krog, v zadnjem krogu pa je imel v smučini največ moči Šved, ki je v zadnjih nekaj 100 metrih prehitel starejšega od bratov Boe. Christiansen je odpadel predčasno.

Solidno se je odrezala trojica mladih Slovencev, na strelišču pa sta bila zelo dobra Toni Vidmar in Alex Cisar. Vidmar je z 19 zadetimi streli napredoval s 43. na 26. mesto. Lovro Planko je bil nenatančen dvakrat in je s 33. mesta po sprintu napredoval na 29.

Mesto za njim je končal Cisar. Ta je bil po posamični tekmi šele 54. Danes je zadel vse tarče na prvih treh postankih, po napaki na zadnjem pa se je s Plankom boril za boljšo uvrstitev.

Johannes Thingnes Boe je danes osvojil že 15. zlato kolajno na svetovnih prvenstvih in 27. skupno. Na večni lestvici zaostaja le za slovitim rojakom Olejem Einarjem Bjoerndalnom, ki ima doma kar 20 zlatih kolajn. V svetovnem pokalu je Boe v sezoni zmagal na 11 od 14 tekem in bo na vrhu spiska favoritov tudi na ostalih tekmah v Oberhofu.

v ponedeljek je na prvenstvu prost dan. V torek 15-kilometrska tekma čaka ženske, dan kasneje pa najdaljša 20-kilometrska moške.

Članki iz rubrike