Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

su
su
0 08.02.2023 15:43:21

Trening za pozabo za slovenske smučarje! Niso in niso se znašli na progi, kjer bo v nedeljo ...

Profimedia
Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na prvem treningu smuka na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Courchevelu v Franciji.

Predstavnik Italije Christof Innerhofer (+0,15) je bil drugi najhitrejši, rojak Kildeja Adrian Smiseth Sejersted (+0,41) je postavil tretji čas. Od treh Slovencev je bil najhitrejši Nejc Naraločnik. Naraločnik je na 31. mestu za Kildejem zaostal 2,52 sekunde. Miha Hrobat je postavil 38. čas (+3,04), Martin Čater pa je bil 39. (+3,12). Kilde je prvi favorit moškega smuka, v katerem je v tej sezoni zmagal na petih tekmah svetovnega pokala. Avstrijec Vincent Kriechmayr, dvojni svetovni prvak iz leta 2021 v smuku in superveleslalomu, je bil 16., za Kildejem je zaostal 1,56 sekunde. Moški smuk bo v nedeljo. Dan pred tem se bodo na ženskem prizorišču tekmovanj na SP v Meribelu za zlato, srebrno in bronasto snežinko borile alpske smučarke, tudi slovenska favoritinja za najvišja mesta Ilka Štuhec.
Alpske smučarje jutri čaka boj za odličja v superveleslalomu. Pred bojem za medalje v kraljevski disciplini bosta še dva preizkusa smukaške proge za alpske smučarje v petek in soboto.

Članki iz rubrike