bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 06.02.2023 12:44:21

Po prvem delu kombinacije vodi Brignone, Štuhec deseta, a bo slalom izpustila

Profimedia
S superveleslalomskim delom alpske kombinacije se je v Franciji začelo 47. svetovno prvenstvo v alpskem smučanju. Po prvem delu preizkušnje v Meribelu, kjer bodo tekmovale ženske, vodi Italijanka Federica Brignone. Edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec je imela deseti čas, a na slalomu ne bo nastopila.

Dvaintridesetletna Brignone je sijajno opravila prvi del alpske kombinacije in si nabrala 71 stotink sekunde naskoka pred Norvežanko Ragnhild Mowinckel in Švicarko Laro Gut-Behrami, ki si delita drugo mesto.

Prva favortinja Američanka Mikaela Shiffrin je zabeležila šesti čas, v slalomu pa bo morala za ubranitev naslova iz Cortine d'Ampezzo ter morebitno sedmo zlato kolajno na SP nadoknaditi 96 stotink sekunde.

Dvaintridesetletna Štuhec je šla na progo kot 18., dvakratna svetovna prvakinja v smuku (2017, 2019) pa je uvodno preizkušnjo SP vzela kot trening oziroma spoznavanje razmer za naslednje tekme na progi Roc de Fer v Meribelu.

Superveleslalomski del je zaključila na osmem mestu z zaostankom 1,28 sekunde, na slalomu pa ne bo nastopila.



"V ekipi so se odločili, da najverjetneje ne. Preizkusila sem prvi del, kar je pomembno za nadaljnje rezultate. Že nekaj let nisem zares trenirala slaloma na količke in glede na zaostanek so tudi realne možnosti za kolajno bolj uboge. In ker smo komaj začeli to prvenstvo, najverjetneje ne bomo tvegali," je za RTV Slovenija potrdila Mariborčanka.

"Zdaj znam tudi zaviti ... Šalo na stran, stvari pač delujejo, vem, kaj moram storiti. Tudi v zadnji del sem šla preveč direktno, zato sem se nekaj vrat lovila z linijo, namesto da bi napadala od samega začetka. Ampak vem za naslednjič," pa je še prvi nastop ocenila Štuhec.

Štuhec visoko cilja predvsem na sobotnem smuku, nastopila pa bo tudi na sredinem superveleslalomu. Tudi številne druge tekmovalke so tako kot Mariborčanka prvi del alpske kombinacije vzele kot trening za nadaljnje tekme in ne bodo nastopile na slalomu.

V torek bo na sporedu še moška alpska kombinacija v Courchevelu. Od Slovencev bodo na startu Nejc Naraločnik, Martin Čater, Miha Hrobat in Rok Ažnoh.

Članki iz rubrike