Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
1 05.02.2023 08:00:10

Še vedno mislim, da si ti ena ... Shiffrinova o naši Tini z besedami, ki osupnejo, to morate prebrati vsi!

Profimedia
Ameriška smučarska zvezdnica nadvse ceni Tino Maze.

Mikaela Shiffrin je na pragu zgodovinskega dogodka. V svetovnem pokalu je zbrala že neverjetnih 85 zmag, s tem pa le še za eno zaostaja za legendarnim Švedom Ingemarjem Stenmarkom. 


Ameriški smučarski zvezdnici je to uspelo pri 27 letih, pred njo pa je še kar nekaj let smučanja na vrhunskem nivoju. Kljub svoji mladosti že zdaj velja za eno največjih v svojem športu, veliko vprašanje je, česa vsega je še sposobna.

V zadnjem intervjuju za športno televizijo Eurosport se je tudi o tej temi pogovarjala s Tino Maze, nekdanjo slovensko šampionko pa dvignila v nebo. "Še vedno mislim, da si ti ena največjih vseh časov. Lindsey Vonn je zagotovo ena najboljših, sploh glede na to, kaj vse ji je uspelo v karieri. Vsi vemo, kdo je Ingemar Stenmark in kaj je naredil v smučanju. Morda njegove številke lahko presežem, ne bom pa presegla njegove zapuščine," je Američanka Tino uvrstila med največje legende tega športa in nadaljevala: "Mislim, da je več kot le eden najboljši smučar vseh časov. Tako jaz razmišljam, enostavno preveč je neverjetnih zgodb v smučanju v vseh teh letih. Ena takšnih je brez dvoma tvoja rekordna sezona po številu točk. To je nekaj, kar mi daje moč v tistih trenutkih, ko se počutim utrujeno."

Značke: shiffrin, maze

Članki iz rubrike