atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.01.2023 12:02:27

To pa je težava! Nekdanji trener Tine Maze spet na trgu, z Avstrijko sta se razšla, razlog pa: Najina ...

alesfevzer.com
Italijanski smučarski trener Livio Magoni, nekdanji trener slovenske zvezdnice Tine Maze, in avstrijska alpska smučarka Katharina Liensberger gresta spet vsak po svoji poti, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa.

"Liviu Magoniju se zahvaljujem za opravljeno delo. Zdaj pa zaupam ekipi za tehnične discipline v domači zvezi. Verjamem, da bom z ekipo lahko dobro trenirala in pripravljena sem sprejeti menjavo trenerja in nove izzive," Apa povzema izjavo tekmovalke.

Odločitev je presenetila tudi avstrijsko javnost saj je malokdo verjel, da se bo smučarka sredi sezone odločila za ta korak.



Zagotovilo za sodelovanje naj bi bili tudi nekdanji dosežki tega italijanskega trenerja, ki se ni izkazal le s Tino Maze, ampak je do velikega kristalnega globusa popeljal tudi Slovakinjo Petro Vlhovo. A z Liensberger Magoni ni bil uspešen in tekmovalka ni uspela ponoviti predstav, ki jih je pred tem že kazala.

Magoni je z Liensberger začel sodelovati aprila. Kot piše Apa, se je začelo zapletati že pri tehniki smučanja, saj sta imela trener in tekmovalka o tem vsak svojo predstavo, nato so se pojavile še težave v komunikaciji. "Najina angleščina ni perfektna, zato je bilo težko sodelovati pri razlagi detajlov in to prenesti na trening," je še dejala 25-letna Avstrijka.

Značke: alpsko smučanje, sta

Članki iz rubrike